DIY med barn: Brettspill for store og små!

by on 01/17/2014

Hei! Som jeg har lovet i mitt forrige innlegg, vil jeg idag vise brettspillet som jeg og min datter laget i romjula. Det som jeg liker best med dette spillet er at det ikke tar veldig lang tid før spillet er ferdig :) Noen brettspill varer jo veldig lenge, og de minste barna kan fort bli utålmodige… Jeg vil anta at dette spillet passer fra ca. 3-års alder. 

DIY MED BARN: BRETTSPILL FOR STORE OG SMÅ!

I romjula hadde vi lange, avslappende dager der ingenting skulle rekkes :) Siden regnværet  fristet ikke til å gå ut, var vi denne romjula mye inne. Det var ikke vanskelig å finne på noe da DSB hadde kommet selv med mange gode  forslag :) Hun viste til meg ett av bladene vi abonnerer på og foreslo at vi skulle lage dette brettspillet :) Og så var vi i gang :)

Den brukte julekalenderen skulle gjenbrukes for å lage spillebrett:

Det hvite papiret limes på, brettet deles i 6 deler, og DSB setter i gang med å fargelegge:

Jeg hjelper henne underveis med å tegne konturlinjer, og så fargelegger hun stort sett hele tiden helt selv:

Og vips…spillebrettet er ferdig!

Mens datteren drev med fargeleggingen, satt jeg ved siden av henne og laget spillebrikker. For å lage dem trenger du 6 korker fra melke- eller juskartonger, og bred tape:

Det er totalt 6 figurer og 6 hus. Dersom du er blitt inspirert til å lage dette spillet med ditt/dine barn, kan du bruke denne PDF-filen med alle figurene og husene. Skriv ut bildene og laminer dem eller bruk tape (front og bakdelen av husene skal limes sammen).

Så lager jeg selve spillebrettet. Jeg har brukt korker fra melkekartonger, men det går like bra å tegne sirkler på brettet. Korkene har jeg festet med tape:

På samme måte kan du feste husene på hvert område av spillebrettet:

Nå er vi ferdig med forberedelser og trenger kun en terning for å begynne å spille!

SPILLEREGLER

Formål med spillet er å komme først fram til punktet “6″  i sentrum.

Opp til 6 deltakere kan spille samtidig. Alle deltakerne velger en spillebrikke og plasserer den på ett område på spillebrettet. Den yngste deltakeren begynner. Han eller hun kaster en terning og flytter brikken det antall plasser terningen viser. Når spiller nr. 1 har flyttet, er det deltakeren til venstre sin tur. Hver gang terningen viser 6, må deltakeren flytte spillebrikkeb tilbake på sitt område på spillebrettet. Dersom man står, f.eks. på “5″ og får 4 på terningen må brikken flyttes fram og tilbake:

1)  til sentrum

2)  tilbake på “5″

3)  “4″

4) “3″

Den deltakeren som kommer først til punktet i sentrum, vinner spillet.

GOD FORNØYELSE!

Forresten, vi abonnerer på en del franske og engelske barneblader, så en eller annen gang i fremtiden kommer jeg til å skrive et innlegg om dem. FØLG MED!

Hva er favorittene blant brettspill hjemme hos dere?

Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 2 comments… read them below or add one }

Na February 2, 2014 at 04:58

Takk for inspirasjon!  spennende spill, skal se om vi kan prøve å lage noe lignende;)

 

Reply

DSBs MAMMA February 2, 2014 at 17:03

Hei! Del gjerne bildet :) Lykke til!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: