En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

by on 12/21/2011

For ikke så lenge siden har jeg skrevet et innlegg om vårt nye barnekjøkken. Kjøkkenet er flott, DSB elsker å leke med det og det viste seg at vi fikk mere glede av det kjøkkenet enn vi først antok. Det var jo pakket i en stor kartong i tillegg til en yttereske. To digre esker!!! Jeg viste at jeg skulle bruke dem til å lage ett eller annet for DSB. Jeg hadde noen idéer om å lage…båt, tog, buss, men til slutt bestemte jeg meg for å lage et dukkehus. I dette innlegget vil jeg vise trinn for trinn hva jeg har gjort og det ferdige resultatet.

dukkehusid%C3%A9 669x1024 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!TIPS TIL HVORDAN MAN KAN LAGE ET DUKKEHUS SELV

Bildet ovenfor viser min hovedidé. I mitt hode så sluttresultatet cirka slik ut icon smile En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet! – 3 etasjer, 2 balkonger, vinduer, et par dører og et loft. Det gjenstod å kose seg med masse arbeid! Jeg må si at det ikke var alltid lett med en toåring fykende  rundt meg icon smile En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet! Dette er starten på arbeidet icon smile En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

lage dukkehus selv trinn 1 216x300 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!lage dukkehus selv trinn 2 1024x525 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

 

 

 

 

 

 

Som dere ser ut fra bildene har jeg brukt 3 store esker: to store «kjøkkenesker» og én litt mindre eske. Jeg vil nevne med en gang tingene jeg brukte:

  • Ikea-fargepapir + store hvite ark
  • Gavepapir (2 ruller)
  • Masse tape
  • Gråpapir (10 meters rull)
  • Minst 2 stk. stor limstift
  • En liten kakeeske
  • Saks, kniv, linjal,blyant o.l
  • + 2 andre ting som jeg ikke vet hvordan jeg skal forklare hva det er, jeg skal vise bildene nedenfor (for å lage vinduer og balkonger)

Jeg startet arbeidet med å «legge gulv» i de tre boksene ved å bruke brun Ikea-fargepapir, limstift og tape:

hvordan lage et dukkehus selv legging av gulvet 1024x682 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Så begynte jeg å «tapetsere» 1.etasje ved å lime Ikea-gavepapir:

hvordan lage et dukkehus selv tapetsering 1024x707 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Det å hjelpe mamma å bruke limstift var DSB veldig fornøyd med icon smile En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

hvordan lage et dukkehus selv hjelp med tapetsering 1024x784 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Så gjenstår det å lage vinduer…Jeg er glad jeg ikke kastet brettene (?)… (usikker hvordan jeg skal forklare det) fra Orchard Toys spill (som jeg beskrev tidligere, se pkt. 2 i dette innlegget om våre favoritter blant leker og spill). Jeg tror at andre memory-, lottospill o.l. har også slike «vindusrammer» som man kan bruke for å lage vinduer i et dukkehus. Først tegner jeg hvor vinduet skal være:

013 1024x913 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Så skjærer jeg med kniv fordi det ikke går an å bruke saks:

023 1024x832 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

«Vindusrammen» settes inn:033 1024x828 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Det er to rammer som settes inn i ett vindu – på innsiden og på utsiden (vi skal jo ha hvite vinduer på begge sider). På innsiden setter jeg «vindusrammen» etter at jeg er ferdig med «tapetsering». Jeg lager to vinduer  i 1.etasje:043 1024x536 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!Deretter limer jeg hvit papir for å lage tak.  Her er 1.etasje så langt:053 1024x625 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Akkurat det samme gjør jeg med 2.etasje: gulv, vinduer, tapetsering, tak. I 2.etasje har jeg valgt å lage 3 vinduer. Legger ut bilder uten forklaringer for å illustrere prosessen:

02 01 300x270 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!02 02 300x250 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!02 03 300x245 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!02 04 300x234 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!
02 05 300x191 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!
02 06 300x141 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Så brukte jeg denne esken til 3.etasje icon smile En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet! : (NB! Ikke gjør som meg ! Ikke bruk en gammel eske som dette, kjøp heller noen fin eske på Ikea)

03 01 257x300 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Først laget jeg dørene:

03 02 300x253 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

03 03 1024x653 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

 

 

 

 

 

 

 

Deretter «pusser» jeg opp dørene med brunt papir fra Ikea:
03 04 300x249 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!03 05 300x242 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

 

 

 

 

 

 

 

 

Så gjør jeg akkurat det samme som jeg gjorde i 1. og 2. etasjer  – gulv, tapet, tak. Foreløpig har jeg dette dukkehuset, men det er en del arbeid som gjenstår:

dukkehus 863x1024 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Dukkehuset skal jo se pent ut icon smile En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet! . De tre eskene skal se likt ut utvendig. Jeg trenger gråpapir!!!

lage dukkehus selv trinn 3 634x1024 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Så gjenstår det å lage balkonger. «Kjøkkenesker» hadde slike …(vet ikke hva jeg skal kalle dem)…»hjørner» i dem. Dem skal jeg bruke for å lage balkonger:

balkong i dukkehuset 1 1024x537 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Først pyntes de med rødt papir fra Ikea og så limes de til 2.etasje med tape:

balkong i dukkehuset 2 904x1024 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Deretter tapes det rundt og «dekoreres» med rødt papir. Balkongene er ikke så solide som de kanskje bør være, men…ærlig talt…JEG VIL BLI FERDIG MED DETTE DUKKEHUSET! Så de er bra nok icon smile En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet! !

balkong i dukkehuset 1024x744 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Alle 3 etasjene tapes godt sammen både foran og bak og på sidene:

dukkehus nesten ferdig 638x1024 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Da er det bare loftet og taket som er igjen. Loftet laget jeg av en kakeeske fra W.B.Samson. Den har et fint «innebygd» vindu som er allerede der icon smile En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet! Litt pynt, en enkel dør og loftet er ferdig:
Dukkehus loftet 1 300x279 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!Dukkehus loftet 2 241x300 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Loftet tapes til 3.etasje icon smile En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet! Nå er det bare taket som gjenstår! Jeg bruker rester fra en kartong, pakker dem i gråpapir, taper sammen og legger på dukkehuset.

taket for dukkehus 2 300x128 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

taket for dukkehus 3 1024x956 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

HURRA!!! Nå er dukkehuset ferdig!

dukkehus ferdig 1 932x1024 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

dukkehus ferdig 2 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

dukkehus ferdig 31 929x1024 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

dukkehus ferdig 4 956x1024 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

dukkehus ferdig 5 672x1024 En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

Og til slutt……..dersom du synes at det er språklige uklarheter, grammatiske feil o.l., har jeg ett spørsmål til deg: Har du lest  min velkomsthilsen?

Vi snakkes!

P.S. Om du vil vite hvordan dette dukkehuset ser ut et halvt år senere, les slutten av dette innlegget icon smile En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

Kommentarer fra Facebook:

{ 8 comments… read them below or add one }

Lena desember 21, 2011, kl. 09:36

Så flinke dere er. Vårt hus er i prosjekt enda. Pappa skulle snekre litt på det og der stoppet det foreløpig. Min lille S kan være litt brutal med leker så det er fint å forsikre seg at de holder en stund derfor kreves det forsterkninger.

Svar

DSBs mamma desember 21, 2011, kl. 22:43

Takk! Jeg er overrasket over dette dukkehusprosjektet selv. Det er egentlig ekstremt sjelden jeg lager noe selv, men denne gangen var min motivasjon på topp :)

Svar

Janicke desember 30, 2011, kl. 22:43

Så flott dukkehus! Vi har akkurat såvidt startet prosjekt dukkehus i dag, så jeg kom over din siden når jeg søkte etter tips. Gleder meg til å fortsette med prosjektet og alt det som skjer underveis :)  

 

Svar

DSBs mamma januar 1, 2012, kl. 20:48

Takk  skal du ha! Lykke til med prosjektet! Spennende å få se bilder når deres prosjekt er ferdig!

Svar

Natalia mars 27, 2012, kl. 23:20

Ja, det er veldig flott. Skal bestille nye kartong bokser til pappa som kansjke han kan bringe fra jobb))). vi laget en russisk gård hus av en kartong boks da hadde vi tema – å bygge hus-

Svar

DSBs mamma april 5, 2012, kl. 17:51

Takk! Og beklager at jeg har oversett din kommentar, trodde nemlig at jeg svarte. Lykke til med deres prosjekt :) !

Svar

Tavika februar 6, 2013, kl. 13:00

Очень хороший домик получился! И такой большой! Фото чаепития очень понравилось – видно, что малышка прямо живет в новом доме :)

Svar

DSBs MAMMA februar 6, 2013, kl. 20:55

Спасибо за комплимент! А от вашего домика я просто в восторге! Это – шедевр!

Svar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: