En ekstra gave til jul eller hvordan jeg kjøpte barnekjøkken og fikk dukkehus på kjøpet!

by on 12/21/2011

For ikke så lenge siden har jeg skrevet et innlegg om vårt nye barnekjøkken. Kjøkkenet er flott, DSB elsker å leke med det og det viste seg at vi fikk mere glede av det kjøkkenet enn vi først antok. Det var jo pakket i en stor kartong i tillegg til en yttereske. To digre esker!!! Jeg viste at jeg skulle bruke dem til å lage ett eller annet for DSB. Jeg hadde noen idéer om å lage…båt, tog, buss, men til slutt bestemte jeg meg for å lage et dukkehus. I dette innlegget vil jeg vise trinn for trinn hva jeg har gjort og det ferdige resultatet.

TIPS TIL HVORDAN MAN KAN LAGE ET DUKKEHUS SELV

Bildet ovenfor viser min hovedidé. I mitt hode så sluttresultatet cirka slik ut :) – 3 etasjer, 2 balkonger, vinduer, et par dører og et loft. Det gjenstod å kose seg med masse arbeid! Jeg må si at det ikke var alltid lett med en toåring fykende  rundt meg :) Dette er starten på arbeidet :)

 

 

 

 

 

 

Som dere ser ut fra bildene har jeg brukt 3 store esker: to store “kjøkkenesker” og én litt mindre eske. Jeg vil nevne med en gang tingene jeg brukte:

  • Ikea-fargepapir + store hvite ark
  • Gavepapir (2 ruller)
  • Masse tape
  • Gråpapir (10 meters rull)
  • Minst 2 stk. stor limstift
  • En liten kakeeske
  • Saks, kniv, linjal,blyant o.l
  • + 2 andre ting som jeg ikke vet hvordan jeg skal forklare hva det er, jeg skal vise bildene nedenfor (for å lage vinduer og balkonger)

Jeg startet arbeidet med å “legge gulv” i de tre boksene ved å bruke brun Ikea-fargepapir, limstift og tape:

Så begynte jeg å “tapetsere” 1.etasje ved å lime Ikea-gavepapir:

Det å hjelpe mamma å bruke limstift var DSB veldig fornøyd med :)

Så gjenstår det å lage vinduer…Jeg er glad jeg ikke kastet brettene (?)… (usikker hvordan jeg skal forklare det) fra Orchard Toys spill (som jeg beskrev tidligere, se pkt. 2 i dette innlegget om våre favoritter blant leker og spill). Jeg tror at andre memory-, lottospill o.l. har også slike “vindusrammer” som man kan bruke for å lage vinduer i et dukkehus. Først tegner jeg hvor vinduet skal være:

Så skjærer jeg med kniv fordi det ikke går an å bruke saks:

“Vindusrammen” settes inn:

Det er to rammer som settes inn i ett vindu – på innsiden og på utsiden (vi skal jo ha hvite vinduer på begge sider). På innsiden setter jeg “vindusrammen” etter at jeg er ferdig med “tapetsering”. Jeg lager to vinduer  i 1.etasje:Deretter limer jeg hvit papir for å lage tak.  Her er 1.etasje så langt:

Akkurat det samme gjør jeg med 2.etasje: gulv, vinduer, tapetsering, tak. I 2.etasje har jeg valgt å lage 3 vinduer. Legger ut bilder uten forklaringer for å illustrere prosessen:Så brukte jeg denne esken til 3.etasje :) : (NB! Ikke gjør som meg ! Ikke bruk en gammel eske som dette, kjøp heller noen fin eske på Ikea)

Først laget jeg dørene:

 

 

 

 

 

 

 

Deretter “pusser” jeg opp dørene med brunt papir fra Ikea:

 

 

 

 

 

 

 

 

Så gjør jeg akkurat det samme som jeg gjorde i 1. og 2. etasjer  – gulv, tapet, tak. Foreløpig har jeg dette dukkehuset, men det er en del arbeid som gjenstår:

Dukkehuset skal jo se pent ut :) . De tre eskene skal se likt ut utvendig. Jeg trenger gråpapir!!!

Så gjenstår det å lage balkonger. “Kjøkkenesker” hadde slike …(vet ikke hva jeg skal kalle dem)…”hjørner” i dem. Dem skal jeg bruke for å lage balkonger:

Først pyntes de med rødt papir fra Ikea og så limes de til 2.etasje med tape:

Deretter tapes det rundt og “dekoreres” med rødt papir. Balkongene er ikke så solide som de kanskje bør være, men…ærlig talt…JEG VIL BLI FERDIG MED DETTE DUKKEHUSET! Så de er bra nok :) !

Alle 3 etasjene tapes godt sammen både foran og bak og på sidene:

Da er det bare loftet og taket som er igjen. Loftet laget jeg av en kakeeske fra W.B.Samson. Den har et fint “innebygd” vindu som er allerede der :) Litt pynt, en enkel dør og loftet er ferdig:

Loftet tapes til 3.etasje :) Nå er det bare taket som gjenstår! Jeg bruker rester fra en kartong, pakker dem i gråpapir, taper sammen og legger på dukkehuset.

HURRA!!! Nå er dukkehuset ferdig!

Og til slutt……..dersom du synes at det er språklige uklarheter, grammatiske feil o.l., har jeg ett spørsmål til deg: Har du lest  min velkomsthilsen?

Vi snakkes!

P.S. Om du vil vite hvordan dette dukkehuset ser ut et halvt år senere, les slutten av dette innlegget :)

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 8 comments… read them below or add one }

Lena December 21, 2011 at 09:36

Så flinke dere er. Vårt hus er i prosjekt enda. Pappa skulle snekre litt på det og der stoppet det foreløpig. Min lille S kan være litt brutal med leker så det er fint å forsikre seg at de holder en stund derfor kreves det forsterkninger.

Reply

DSBs mamma December 21, 2011 at 22:43

Takk! Jeg er overrasket over dette dukkehusprosjektet selv. Det er egentlig ekstremt sjelden jeg lager noe selv, men denne gangen var min motivasjon på topp :)

Reply

Janicke December 30, 2011 at 22:43

Så flott dukkehus! Vi har akkurat såvidt startet prosjekt dukkehus i dag, så jeg kom over din siden når jeg søkte etter tips. Gleder meg til å fortsette med prosjektet og alt det som skjer underveis :)  

 

Reply

DSBs mamma January 1, 2012 at 20:48

Takk  skal du ha! Lykke til med prosjektet! Spennende å få se bilder når deres prosjekt er ferdig!

Reply

Natalia March 27, 2012 at 23:20

Ja, det er veldig flott. Skal bestille nye kartong bokser til pappa som kansjke han kan bringe fra jobb))). vi laget en russisk gård hus av en kartong boks da hadde vi tema – å bygge hus-

Reply

DSBs mamma April 5, 2012 at 17:51

Takk! Og beklager at jeg har oversett din kommentar, trodde nemlig at jeg svarte. Lykke til med deres prosjekt :) !

Reply

Tavika February 6, 2013 at 13:00

Очень хороший домик получился! И такой большой! Фото чаепития очень понравилось – видно, что малышка прямо живет в новом доме :)

Reply

DSBs MAMMA February 6, 2013 at 20:55

Спасибо за комплимент! А от вашего домика я просто в восторге! Это – шедевр!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: