Mini sandkasse midt på vinteren…Fult mulig!

by on 02/22/2012

Det er skrevet mye om viktigheten av taktil stimulering for små hender, spesielt i det første leveåret. Selvsagt er det positivt å fortsette å utvikle den taktile sansen også for to-treåringer icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!
Det er blitt rett og slett tryggere og lettere å drive med små-motorikk-aktiviteter nå som våre to-treåringer ikke putter absolutt alt i munn icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! I dette innlegget vil jeg skrive om den unike leken som gir barn muligheten til å røre noe de elsker å røre med sine små hender…SAND! Riktig nok er det kunstig sand som er tilgjengelig nå midt på vinteren, men gleden den gir er ekte! icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! moon sand Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

TAKTIL STIMULERING FOR SMÅ HENDER ELLER MINI SANDKASSE MIDT PÅ VINTEREN…

Det finnes mange ulike måter å stimulere den taktile sansen: diverse rim med fingerleker av typen «Bake kake søte», stoffbøker, leker med taktile overflater, fingermaling, plastilina, mosaikk, «perlekjeder» osv. osv.

Noen påstår at det er sammenheng mellom mental utvikling (spesielt språkutvikling) og utviklingen av små motorikken, bl. a. Maria Montessori la stor vekt på å utvikle små motorikk ved å la barn leke med gryn, vann o.l.  Jeg har allerede skrevet om hvordan barn kan leke med vann når de bader. Jeg har også nevnt hvordan DSB tegner med fingre, bl. a. null og null. Av andre små-motorikk-aktiviteter som alltid har vært populære hos min datter vil jeg nevne det å flytte, å sortere. Her er noen bilder for å illustrere dette:

  • DSB (1 år og 8 mnd.) leker i «La oss mate bamsen!» icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! Du trenger bønner,  et brett og en bamse laget av gummi for denne leken. Lag på forhånd et passe stort hull der bamsen har munnen sin. Oppfordr barnet til å mate stakkars bamsen som er så sulten icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! NB! Pass på at barnet ikke putter bønner i sin egen munn!sm%C3%A5 motorikk for sm%C3%A5 hender 932x1024 Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!
  • DSB (1 år og 11 mnd.) flytter bønner fra mel til koppen. Oppfordr barnet til å fjerne bønner for å kunne tegne i melet icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! NB! Pass på at barnet ikke putter bønner i sin egen munn!sm%C3%A5 motorikk aktiviteter 1024x894 Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

OK, nok med generell prat om små motorikk og taktil stimulering og tilbake til det jeg egentlig ville skrive om… icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

For ikke så lenge siden startet vi en ny temauke om Afrikas ørken i «2-åringers skole». Snart vil jeg skrive flere innlegg om vår «reise» til jungelen, savannen og ørkenen. Følg med! For å ikke gå glipp av det store temaet om Afrika, vil jeg anbefale å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-mail. Jeg er glad at jeg har møtt et dilemma: DSB har hatt temauker om jungelen og savannen og det er logisk å fortsette med Afrikas ørken, MEN vi er midt på vinteren nå! Hvordan kan jeg erstatte sand? …

Slik oppdaget jeg MOON SAND! icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! Synd at jeg ikke viste om den tidligere…Kunstig sand som har gitt oss muligheten til å gjennomføre «Afrikas ørken»-temauke midt på vinteren! (Riktig nok den dyreste temauken så langt icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! …men men… ) Når det gjelder taktil stimulering, er denne leken helt unik!

På Youtube fant jeg denne reklamevideoen som viser godt hva Moon Sand er for noe:


Selv kjøpte jeg Moon Sand på Riktige Leker. Pakken er som følgende: moon sand castle 1024x936 Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

Konsistensen er noe midt i mellom den vanlige våte sanden og Play-Doh-plastilina. Det er litt for lite sand (kunne vært mer…), men det er i hvert fall nok sand til å bygge et lite slott: moon sand sand castle 1024x618 Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

Vi prøvde å leke først på gulvet, men jeg fant fort ut at det er mer behagelig å sitte og leke på bordet icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! Ellers, virkelig lett å rydde hvis man søler på gulvet icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! Mini sandkasse med moon sand 1024x792 Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

lek med moon sand 01 809x1024 Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

lek med moon sand 04 900x1024 Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

lek med moon sand 02 1024x934 Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

lek med moon sand 03 838x1024 Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

lek med moon sand 05 825x1024 Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig!

DSB kan leke med den én time i strekk! Og du skulle sett smilet bak smiley icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! Kort sagt, ANBEFALES!

Disse bildene er bare en forsmak på temauken om Afrikas ørken. Jeg kommer til å skrive om mange flere aktiviteter med sand! icon smile Mini sandkasse midt på vinteren...Fult mulig! For å ikke gå glipp av dem, abonner!

Og til slutt, som vannlig: dersom du synes at dette innlegget inneholder språklige uklarheter, feil o.l., vær så snill og les min velkomsthilsen!

Vi snakkes!

 

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

Kommentarer fra Facebook:

{ 11 comments… read them below or add one }

Lena februar 23, 2012, kl. 09:27

Takk for innleget. Det har jeg tenkt å kjøpe for en stund siden men det ble ikke noe av, tenkte at det er for mye søle. Skal kjøpe ved anledning. Ellers kan tipse deg at her er det veldig populært med hjemmelaget klokke av pappeske med visare av kraftid korkplate som pappa har klippet ut av gamle bordbrikker skrudd på med plastbolte fra byggesett. Visare kan skrus av og på og det er KJEMPE gøy. Så prøver vi å se på klokka og tall, eller sitte på esken eller hoppe av det :-) .  

Svar

Lena februar 23, 2012, kl. 09:28

Det å tegne på mel er også noe jeg har tenkt på lenge men det ble bare ikke til, må nesten prøve i helgen. Det er så lite tid igjen med barnet etter barnehagen og alle helgeaktiviteter :-(

Svar

DSBs mamma februar 23, 2012, kl. 10:38

Lena, takk for dine kommentarer! Ja, det er begrenset hva vi rekker å gjøre etter barnehagen…Bildene øverst i innlegget er tatt fra den tiden da DSB ikke gikk i barnehagen, da hadde vi tid til alt :)

Svar

Natalia februar 23, 2012, kl. 11:27

Takk for tips om Moon sand.
Vi brukte gryn i sted av sand. Også laget vi noe kunstverk -teignet med fingrene på semulagryn.

Svar

DSBs mamma februar 23, 2012, kl. 12:22

Flott! Og takk for tipset :)

Svar

Lena februar 23, 2012, kl. 13:01

FAnt alternativer :-) Hoe to make it selv :-)
Moon sand recipe, se også andre ‘irresistible ideas for play based learning
også her
Make your own moon sand cheap

Skal prøve det, problemet er å kjøpe litt sand, kommer i store sekker og stortsett på sommeren

Svar

DSBs mamma februar 23, 2012, kl. 13:49

Takk! Flotte blogger, forresten! Masse flotte idéer! :)

Svar

Lena februar 27, 2012, kl. 12:50

KJøpte sand på Teknisk museet i går for kr 169 for 3 kg (kun sand). Brukte langpanne og plastglass og skål fra kjøkennet. Den ble godt likt hjemme :-) Takk for tipset

Svar

DSBs mamma februar 27, 2012, kl. 14:48

Ingen årsak, glad at lille S koser seg :)

Svar

Lena februar 28, 2012, kl. 12:37

Siste påfunn ( Lille S er syk så jeg er hjemme med han en halv dag , og pappa en halv dag og vi har masse kosetid sammen) VI trampet sand flat i brettet og tegnet på den med skje, kopp ol. fikk rundinger som ble til bamser osv. noen bokstaver også

Svar

DSBs mamma februar 28, 2012, kl. 13:11

Flott! Jeg kommer til å skrive om slike aktiviteter i fremtidige innlegg om «Afrikas ørken»-temauken :)

Svar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: