Våre favoritter blant leker og spill (aktuell alder: 3-4 år). What about you?

by on 04/28/2013

Hei, alle sammen! For ca. 1,5 år siden skrev jeg et innlegg om våre TOPP 5 – favoritter blant leker og spill for to-treåringer. DSB blir snart 4 år, og jeg har tenkt at det er på tide å oppsummere hvilke leker og spill som var mest populære dette året :) M.a.o. i dette innlegget vil jeg skrive igjen om våre TOPP 5 – favoritter blant leker og spill, men denne gangen for tre-fireåringer :)

LEKER OG SPILL FOR EN TREÅRING – VÅRE FAVORITTER (AKTUELL ALDER: 3-4 ÅR)

I dette innlegget ser jeg bort fra leker som barnekjøkken, togbane og lego. Det er liksom underforstått at de fleste barn leker gjerne med dem fra de er 1-2 år og oppover :) Jeg ser også bort fra sparksykler o.l. som kan brukes utendørs – kun innendørs leker og spill.

OK… Her er vår TOPP 5 – liste:

1. KASSAAPPARAT:

Foto: cdon.no

Min treåring fikk dette fantastiske kassaapparatet til jul :) Jeg kunne ikke forestille meg at dette blir min datters favorittleke EVER! :) Hun leker med kassaapparatet hver eneste dag, og blir rett og slett ikke lei av det!

Det er ikke bare butikk kassaapparatet brukes til :) Her solgte DSB billetter til cirkus :)

2. DIVERSE PUSLESPILL:

DSB har aldri likt puslespill…frem til hun ble 3 år :) Da plutselig ble det populært her hjemme med puslespill markert “4+” :)

Forresten, store gulv-puslespill er også tingen :)

3. DOKTORKOFFERT:

Klassisk rollelek! :)

4. DIVERSE SPILL:

- “HVA HØRER SAMMEN?”:

Ble egentlig overrasket at DSB likte dette spillet så godt. Litt spesielt at barnet også kan spille med seg selv – med denne kloke apen som alltid er villig til å vise det rette svaret :)  

De som lærer engelsk som fremmedspråk vil i dette spillet finne et par ark som er til bruk nettopp for engelsklæring gjennom lek :)

-”DEN LILLE LARVEN ALDRIMETT”:DSB elsket boka til Eric Carle “Den lille larven aldri mett” fra hun var 1,5 år gammel :) Kanskje ikke så overraskende at spillet også falt i smak :)

- “VILDKATTEN”:

Takket være kommentaren fra min leser, fikk jeg vite om dette flotte spillet, tusen takk! :) Vet ikke helt hvorfor spillet er markert “6+”, men min treåring elsker VILDKATTEN! Vi har selvsagt tilpasset spillereglene til hennes aldersnivå :) Flott spill for å utvide barnets ordforråd!

5.  KOHS BLOCK DESIGN TEST ELLER NIKITIN-KLOSSER:

I Russland er disse klossene kjent som Nikitin-klosser. Det er Boris Nikitin, grunnleggeren av såkalte tidlig utvikling den gangen i Sovjet Unionen, som beskrev bruk av disse klossene i sine bøker. Her i Norge tror jeg det er lettere å få tak i “Kohs Block Design Test”-klosser som opprinnelig var utviklet av Samuel C.Kohs på 1920-tallet for å teste barns intelligens.

Emnet angående bruk av disse klossene er såpass omfattende at jeg vurderer å skrive et separat innlegg om dem. Følg med! For å ikke gå glipp av våre nyheter, idéer, andre aktiviteter o.l., vil jeg anbefale deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epostadresse! (HER finner du instruksjonen hvordan man abonnerer).

I denne TOPP 5-listen vil jeg bare nevne at min treåring liker å leke med disse klossene veldig godt. Bildene nedenfor illustrer eksempel på bruk av klosser:

Dette var alt for idag :)

HVILKE LEKER OG SPILL ELSKET DITT/DINE BARN DA DE VAR 3-4 år?

Vi snakkes!

Med vennlig hilsen, DSBs Mamma :)

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 2 comments… read them below or add one }

Na May 2, 2013 at 00:00

Takk for tips. man vet aldri hvilke leker blir favoritt. Egentlig har jeg shoppestopp når det gjelder leker. Har altfor mange…
men tror kanskje skal overraske dattera med kassa apparatet og noe puslespill.

Har ikke hørt om Kohs block design test? Får man kjøpt dem her i Norge?
 

 

Reply

DSBs MAMMA May 2, 2013 at 21:23

Hei! Jeg har ikke sett Kohs Block Design Test i Norge.

Beskrivelsen (dessverre kun på russisk) hvordan man kan lage dem selv. Lykke til!

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: