Våre favoritter blant leker og spill (aktuell alder : 2-3 år). What about you?

by on 10/21/2011

Her vil jeg skrive litt om våre favoritter blant leker og spill som DSB (2 år 4 mnd.) elsker.

NB! Lego, klosser, togbane og typiske rollelek havner i en særklasse blant favoritter og blir ikke tatt med her. Med typiske rollelek mener jeg legelek, barnekjøkken, lek med dukker o.l.

Forresten, kan både lego, togbane og klosser også brukes i rollelek.

Så..her er vår “TOPP 5″-liste:

1.  Vindmølle:

Denne vindmøllen kjøpte jeg da DSB var 1 år og 5 mnd. gammel (kjøpt på “BR-leker”, sett også på “Toys are us”). Den ble stor favoritt fra dag 1! Jeg fortsatt venter når DSB blir lei av denne leken, men det ser ut som om hun adri blir det. Sammen med et sett av husdyr som var kjøpt i tillegg, gir den gode muligheter for rollelek.

 

2. Orchard Toys spill:

Her kunne jeg nesten skrive en egen “Topp 5″-liste, for det er virkelig mange ulike spill. Noen av dem selges i Norge (jeg har sett dem på bl.a. “Riktige leker”), men jeg foretrekker uansett bestille bøker, spill o.l. på Internett. Sist bestilte jeg 7 Orchard Toys spill fra Amazon i UK. Bestillinger over £25 sendes fraktfritt. 7 spill og 7 engelske barnebøker kom totalt på ca. 500 kr.  Av disse 7 spill som jeg fikk, er det pr. idag 2 som er klare favoritter:

SHOPPING LIST (i 3 ulike varianter)

Spillere får hver sin handleliste, trekker kort og fyller handlevogn med de varene som står på listen. Det er en annen form for lotto som DSB er blitt veldig glad i å spille.

Handlelister er skrevet på engelsk. Derfor velger vi å spille dette spillet på engelsk ( en eller annen gang senere skriver jeg om hvordan vi lærer engelsk som fremmedspråk, i tillegg til 2 andre språk: russisk (mammas) og norsk(pappas)). Det er litt vanskelig å si om spillet er så populært pga. selve spillet eller om det er så populært pga. muligheten til å prate engelsk… Og DSB elsker engelsk!

LUNCH BOX

Dette spillet ligner mye på “Shopping list”. Forskjellen er at det bare er brukt bilder i dette spillet, så her er det ikke så viktig hvilket språk man snakker mens man spiller. Spillere får hver sin matboks, trekker kort og fyller den med maten som er tegnet i matboksen.

 

3. Mollys hus og hage:

Dette er egentlig en bok. Det fantastiske med denne boka at den kan foldes ut til et dukkehus! Med et sett av pappfigurer som følger med denne boken, er det også bare fantasi som setter grenser for rollelek. Det eneste er at man bør se på barnets reaksjon først – dersom ditt barn prøver å rive i stykker papirgjenstander fra denne boken, er det rett og slett for tidlig å introdusere den. DSB begynte å leke med Mollys hus fra ca. 2 år 2 mnd. Før dette var det mer spennende å tygge på papir eller rive i stykker…

Forresten, har “Snakkepakken” en fin låt om Mollys hus som man kan høre gratis på deres nettside.

4. Cuisenaire staver:

Det kan høres rart ut at en 2-åring liker stavene som i utgangspunktet er ment for bruk i matematikkundervisningen, men det er sant! Prøv å bygge med dem! Prøv å tegne med dem! Start med noen enkle mønstre. Det  første barnet kan gjøre er, for eksempel, å lage en vei med stavene. Av og til observerer DSB bare hva jeg gjør med dem (for da vet jeg at hun kommer til å prøve å gjenta det jeg gjør en eller annen gang senere). Vår pappa har også funnet denne leken interessant:

 

 5. Mosaikk:

 

Bilen på bildet har pappaen laget og DSB var fornøyd med hans resultat. Her er det også muligheter for å være kreativ og lage sitt eget bildet. Denne mosaikken er beregnet for barn fra 1 – 1,5  års alderen. Jeg må innrømme at jeg ikke har sett lignende mosaikk i Norge.

Er noen av disse tips nyttige for deg? Kanskje du ønsker å skrive kommentar om ditt barns store favoritt blant leker og spill? Gjør gjerne det! (husk å angi barnets alder først).

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 2 comments… read them below or add one }

Lena November 29, 2011 at 10:53

 Cuisenaire staver- vi bruker poseklemmer fra IKEA eller COOP. De har forskjellige farger og og lengder, kan bygge av de, kan sortere de i plastskål i tilsvarende farge fra IKEA som selges på barneavdeling. Tror at lille S vil ha det kreativ og ønsker ikke å ha alle av samme farge i et skål. Han vil ha god blanding =)

Reply

DSBs mamma November 29, 2011 at 13:15

Takk for et fint tips! Jeg sier alltid – Hvem sa at leker skal være dyre? :-D

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: