Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!

by on 01/24/2014

Hei, alle sammen! Idag vil jeg publisere et personlig video-innlegg icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis! Etter Dagbladets artikkel har jeg fått tilbakemeldinger og spørsmål fra foreldre som lurte på diverse ting angående barn og språk, noe jeg setter stor pris på icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis! For meg er dette et signal om at flere foreldre interesserer seg for fremmedspråklæring i tidlig alder, og/eller i hvert fall har planer om å prøve icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis! Derfor har jeg tenkt at det kan bli interssant for noen av dere, mine kjære lesere, å få se hvordan dette foregår i praksis icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis! engelsk for de aller minste Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!

ENGELSK SOM FREMMEDSPRÅK FOR DE ALLER MINSTE BARNA I PRAKSIS!

Jeg har tidligere skrevet om prinsippene man bør følge når man introduserer et fremmedspråk for barn i førskolealder.

For barn som vokser i en situasjon med en naturlig tospråklighet, kan det være aktuelt med å innføre et fremmedspråk etter at barnet har begynt å snakke med enkle setninger og klarer å skille mellom de to morsmålene. Noe språkblanding av enkelte ord kan forekomme, men det bør være i et begrenset omfang. KUN da kan man PRØVE FORSIKTIG å starte med en 5-10 minutters «språk C-stund» daglig, og ALLTID med overgangsfrasen for å unngå spåkblanding.

Og  jeg vil gjerne gjenta dette en gang til:

Det er kun DU som kjenner ditt barn best! Og det er DU som vurderer om ditt barn er  klar for / er interessert i å lære et fremmedspråk!

Men husk at barn er ofte skeptiske til nye ting, så de første gangene du prøver med f.eks. engelsk som fremmedspråk, vil barnet ditt mest sannsynlig se rart på deg icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!   Forutsatt at dere har det gøy sammen icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!, vil han eller hun etterhvert vite hva som kommer til å foregå etter at du har sagt «We are going to speak English» og vil forhåpentligvis oppfatte det hele som en lek icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!

Så idag vil jeg dele med dere noen av de videoene jeg tok da min datter var 1 år og 2 måneder gammel. Jeg har allerede glemt en del hvordan det hele foregikk icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis! så det var artig å se nå 3,5 år senere, at DSB faktisk lærte og sa noen engelske ord helt fra begynnelsen da jeg introduserte dem til henne icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!

(Forresten, å redigere videoene på denne måten er vel det mest avanserte jeg noen gang har gjort innenfor videoredigering icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis! )

OK, her er  Super Simple Songs i praksis icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!


Jeg vet at stemmen min kunne ha vært bedre icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis! , men det er viktig med samspill og kommunikasjon, det gjelder forresten ikke bare fremmedspråklæring, men barns språkutvikling, generelt. Derfor må du ikke bekymre deg om du synger dårlig icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!

Om barnet deres ennå ikke har sett denne videoen, anbefaler jeg den på den sterkeste! Med den søte uglen går det liksom av seg selv å starte med engelsken icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!


En annen ting min datter likte veldig godt da hun var 1-2 år gammel er mine selvlagde bla-opp-bøker icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis! Én eller annen gang i fremtiden kommer jeg til å skrive hvordan man kan lage en slik bok, det er ikke vanskelig icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!FØLG MED!


Fordelen med slike selvlagde bla-opp-bøker er for det første at små barn blir fascinert av «fallende» bokblader og gjerne følger med icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis! For det andre, har du alltid mulighet til å tilpasse boken til DITT BARNs interesser, språknivå osv.

Sist men ikke minst, vil jeg nevne at dataprogrammet Little Reader har vært et suverent hjelpemiddel for å bygge datterens engelske ordforråd. Her får dere et innblikk i hvordan vi brukte den i starten icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis!


Dette var alt for idag icon smile Engelsk som fremmedspråk for de aller minste i praksis! Skriv gjerne i kommentarfeltet om hva DU gjør sammen med ditt/dine barn dersom dere lærer et fremmedspråk i førskolealder – del gjerne med andre hvilke hjelpemidler dere bruker, hva ditt/dine barn synes er interessant o.l.

Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

Kommentarer fra Facebook:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: