Lær engelsk med Peppa Pig!

by on 09/27/2012

Hei, alle sammen! Som jeg har lovet tidligere, vil jeg i dette innlegget fortelle om min datters store favoritt blant engelske tegneserier som egner seg bra for å lære engelsk som fremmedspråk – PEPPA PIG! :) LÆR ENGELSK MED PEPPA PIG!

De fleste småbarnsforeldre har hørt om (eller har sett :) ) en britisk animasjonserie om Peppa Gris og hennes famile. Hos oss begynte min datter å se på denne lille morsomme grisen lenge før NRK begynte å sende den på TV… PÅ ENGELSK!

Helt i begynnelsen er jeg nødt til å skuffe de som tror at det er nok å bare plassere ungen foran TV for å lære et fremmedspråk! Jeg har allerede skrevet (og kommer til å gjenta dette :) ) at det er samspill og kommunikasjon med voksne og/eller andre barn som er avgjørende for språktillegnelsen! Ut fra mine observasjoner av mitt eget og andre barn vil jeg legge til at når det gjelder fremmedspråklæring, er det viktig å følge de 4 prinsippene!

Det å lære et fremmedspråk skal være en positiv opplevelse! :) Selv om denne filmen, som jeg tilfeldigvis fant på Youtube, dreier seg om barn som lærer spansk som fremmedspråk, viser den veldig godt den stemningen, det atmosfæret som bør skapes for at unger skal oppleve fremmedspråklæring som en lek:

(Videoen er dessverre fjernet fra Youtube)

Igjen …legg merke til det som ble sagt (i det 6.minuttet):

Studies show that live interaction like reading or talking to a child is more successful than exposure to a television screen. Although audio and video materials can serve as a positive and entertainy source of support, human interaction continues to be the most effective way for fostering a child language education.

M.a.o. det er lite effektivt å kun vise tegneserier på engelsk i håp av at ungen skal lære engelsk som fremmedspråk. Det kan være en god idé å gjenfortelle tegneserien på engelsk i etterkant ved å vise et lite “teaterstykke” ved bruk av f.eks. enkle selvlagde papir-Peppa-Pig-dukker. Du kan selvsagt kjøpe Peppa-Pig-figurer, leker, klistremerker o.l. på amazon.com, men personlig synes jeg at det er unødvendig. Det er mye som kan bli vist og fortalt om bare ved å bruke en blyant og et papirark :)

Vi begynte å se på den engelske Peppa Pig-tegneserien da DSB var ca. 2 år. Det har lenge fungert som en rutine å snakke engelsk til frokost og se 5 minutters Peppa-serie (mens jeg kler på :) ) og så gå ut hjemmefra og snakke om den aktuelle serien på engelsk på vei til barnehagen.

I alderen av ca. 2,7 år ble min datter lei av Peppa Pig og vi har ikke sett på Peppa på mer enn et halvt år, men plutselig denne høsten viste DSB igjen interesse for denne lille grisen :)

De fleste av våre “gamle” favoritter ble dessverre fjernet fra Youtube:

  • Muddy Puddles,
  • Bubbles,
  • New Shoes,
  • Flying the Kite,
  • Baloon Ride

Ellers, om du søker “Peppa Pig” på Youtube, får du velge selv de tegneseriene som du liker best.

Som sagt finnes det dusinvis av Peppa Pig-produkter på amazon.com, men her i dette innlegget skriver jeg kun om de som jeg har prøvd selv. Det er ikke mange av dem :) , men disse engelske bøker vil jeg absolutt anbefale:

  • Peppa Pig: Nursery Rhymes and Songs Picture Book and CD

Dette er en flott samling av bl.a. klassiske engelske barnesanger, barnerim- og regler, slike som f.eks. Hey Diddle Diddle, Incy Wincy Spider, Pat-a-cake!, This Little Piggy, Twinkle Twinkle Little Star og andre. I tillegg er det en del sanger og barnerim fra Peppa Pig-tegneserier. CDen med morsomme barnestemmer varer totalt 13 minutter. Min datter var helt fascinert av å høre på denne CDen :) Anbefalt alder…tja…jeg ville tro – fra 2 til 4 år, men kanskje også noen eldre??? Passer i hvert fall bra for små barn som lærer engelsk som fremmedspråk! Kort sagt: ANBEFALES!

  • Peppa Pig-bøker fra serien My First Storybook

Her er våre 4 engelske Peppa Pig-bøker som vi har lest sammen på engelsk vet ikke hvor mange ganger og min datter blir aldri lei av dem :) I dette innlegget under pkt. 2 skrev jeg om hvor mye det kostet å bestille dem (samt andre varer) fra den britiske amazonen. Korte morsomme historier som egner seg for små barn for å lære engelsk som fremmedspråk. Kort sagt: ANBEFALES!

Ellers, gjør vi ingenting spesielt nå for tiden. DSB er syk igjen og vi tar det veldig med ro… Om jeg plutselig “forsvinner” og ikke skriver på en uke eller to, betyr det selvsagt ikke at jeg har glemt dere, kjære lesere! Da er det andre ting som må prioriteres foran bloggen…Men (som vanlig) vil jeg anbefale å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epostadresse! Følg med og ABONNER! Når du abonnerer, husk å sjekke din epost og aktivere ditt abonnement ved å trykke på linken i confirmation-email fra feedburner service. Noen ganger havner denne mailen i spam, så sjekk også spamboksen din.

Uansett om du har abonnert på å motta nye innlegg direkte til din epost, men allikevel ikke får informasjonsbrev fra meg om nye innlegg på bloggen – sjekk innboksen og/eller spamboksen eller prøv å abonnere en gang til, dette setter jeg stor pris på!

Om du lurer på noe eller vil dele DINE erfaringer med å lære små barn et fremmedspråk, skriv gjerne en kommentar! Forresten når du skriver din første kommentar på min blogg, vil du få i gave fra meg en 50-siders PDF-fil med høstaktiviteter og andre kreative idéer for hele familien :)

Til slutt, som vanlig vil jeg nevne at dersom du synes at jeg gjør grammatiske, språklige feil når jeg skriver, vær så snill og les min velkomsthilsen! :)

Leser du innlegget på fredagen, ønsker jeg deg og dine god helg! :)

Vi snakkes!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 6 comments… read them below or add one }

Natalia September 30, 2012 at 22:14

Tusen takk for informasjon.
WE also watch Peppa. You can find a lot of Peppas series on the site http://tv-english.ru/video/cartoons/peppapig/
WE also buy books about Peppa/ As for toys I bought just a soft toy PIG which is used as Peppa by us.
this summer i bought a dvd the Patch and Robby show by Carol Read and Ana Soberon. It is very popular and we learn English mostly from there now.
Can you advise any online courses from Danilova site?

Reply

DSBs MAMMA September 30, 2012 at 22:51

Natalia, thank you for your useful information! I haven’t heard about Patch and Robby show, so I’ve found one episode on Youtube,  and now I definitely know what I can show to my daughter tomorrow :) , so thank you!

As for Danilova site I’d recommend  “English Tour” – online course by Aljona Mankovskaya. I’ve not bought the course as we have a lot of other stuff in English, but I’ve tried 2 free weeks from this course and I liked them very much.

Reply

Natalia October 7, 2012 at 21:40

Vi også ser Ben and Holly tegnefilm, laget av den samme team som laget Peppa Pig. Men nå min datter ønsker å se det på russisk))). British council er også god ressurs. Vi lærte mange sanger derfra og de også har enkle eventyr, etc.

Reply

DSBs MAMMA October 7, 2012 at 21:48

Natalia, tusen takk for din informasjon!

Reply

Guttemamma October 20, 2012 at 00:10

Takk for en interessant blogg med masse tips til aktiviteter! Peppa Pig er en fin tegneserie for små barn, men for dem som er litt større kan Diego og Dora The Explorer være et fint alternativ! Mine gutter satt klistret foran TVen og lærte mye – både engelsk og spansk.

Reply

DSBs MAMMA October 22, 2012 at 12:13

Takk, Guttemamma, for dine tips om Diego og Dora The Explorer. Jeg har hørt mye om disse tegneseriene, men det  har ikke vært aktuelt “å innføre” dem ennå :)

Så vidt jeg vet, mener de fleste fagpersoner at barn ikke kan lære et fremmedspråk av kun å se på TV, DVDer, høre på CDer o.l. MEN jeg antar at det er store variasjoner i kvaliteten på programmer, tegneserier o.l. , så det kan hende at noen av dem er mer nyttige enn andre – barn kan lære noen ord og uttrykk av dem. Likevel er jeg overbevist om at det er samspillet med voksne som er avgjørende for at barn skal lære et språk – forstå, reagere og bruke språket aktivt i hverdagen.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: