Super Simple Songs – en kjemperessurs for å lære små barn engelsk!

by on 02/17/2013

Kjære lesere! I dette innlegget vil jeg gjerne fortelle om min datters TOP 5 favorittsanger på engelsk fra den såkalte serien “Super Simple Songs“. Disse sangene er skrevet spesielt for å gi små barn muligheten til å lære engelsk som fremmedspråk på en morsom måte. Meningen er å gjøre fremmedspråklæringen til en lek. SUPER SIMPLE SONGS

Jeg har allerede skrevet en del om små barn og fremmedspråklæring, bl.a. prinsippene som man bør følge når barn i førskolealderen starter å lære et fremmedspråk. (Se ellers andre innlegg i kategorien “Fremmedspråk” for mer informasjon om mine observasjoner og erfaringer).

Jeg vil presisere en gang til at det er DU som vurderer om ditt barn synes det er morsomt å lære engelesk som fremmedspråk eller ikke, om dere skal begynne/fortsette med det eller ikke…

Likevel tør jeg påstå at fremmedspråklæring kan bli til en morsom lek for små barn i førskolealderen, bl.a. ved bruk av Super Simple Songs-sanger for barn. Selv innførte jeg Super Simple Songs i hverdagen vår til min datters stor glede da hun var ca. 2 år gammel.  I dette innlegget vil jeg skrive om våre TOP 5 favoritter :)

Nedenfor linker jeg til flere videoer fra Youtube for å vise at fremmedspråklæring kan være morsomt for små barn :) Du kan selvsagt bruke disse videoene med ditt/dine barn, men det er kanskje best å kjøpe og laste ned CDer med Super Simple Songs for å få disse sangene i bedre kvalitet :) Sammen med CDer får du et veiledningshefte med beskrivelser av aktuelle bevegelser eller handlinger for hver sang. Ellers, finner du sikkert mange nyttige tips og informasjon på nettsiden til Super Simple Learning!

Bare så det er sagt – dette er ingen betalt reklameinnlegg :) Jeg anbefaler Super Simple Songs fordi vi har prøvd dem selv, og de har fungert bra hos oss :) Jeg synes virkelig at disse “dumme” :) sangene er en kjemperessurs for å lære små barn engelsk som fremmedspråk på en morsom og enkel måte.

OK…

VÅRE TOP 5 FAVORITTER!

1. Hello-sangen:

Denne sangen passer veldig bra for å markere starten på en “engelsk time” :)

Hello! Hello! 
Hello, how are you? (x 2)

I’m good! (I’m GOOD!) I’m great! (I’m GREAT!) I’m wonderful! (
x 2)

I’m tired. (I’m tired) I’m hungry. (I’m hungry)
 I’m not so good.
 (x 2)

2. Make a Circle – sangen:

Time to make a circle. 

Make a circle, big big big. 
Small small small. 
Big big big. 
Make a circle, small small small. Hello hello hello. 

Make a circle, round and round. 
Round and round.
Round and round. Make a circle, round and round.
Hello hello hello. 

Make a circle, up up up. 
Down down down. Up up up. 
Make a circle, down down down. 
Now sit down. 

3. Clean Up – sangen:

Bare sett på denne morsomme sangen, så går ryddingen av seg selv :) Av egen erfaring kan jeg si at sangen virket i hvert fall i begynnelsen :) Min datter ELSKET å rydde lekene sine etter denne sangen :) og så avtok interessen gradvis jo eldre hun ble… :)

Clean up, clean up.
Everybody let’s clean up.

Clean up, clean up.
Put your things away.
 (x 4)

Clean up! Clean up! Clean up! Put your things away.
 Pick up your toys.
 Pick up your books.
 Pick up your shoes.
 Put your things away.

Clean up, clean up.
Everybody let’s clean up.

Clean up, clean up.
Put your things away.
 (x 2)

4. Walking – Walking:

På tide å hoppe og løpe og ha det virkelig gøy! :)

Walking, walking. Walking, walking. Hop, hop, hop. Hop, hop, hop. Running, running, running. Running, running, running. 
Now let’s stop. Now let’s stop. (x 2)

Tiptoe tiptoe. Tiptoe tiptoe. 
Jump jump jump. Jump jump jump. 
Swimming swimming swimming. Now let’s sleep. Now let’s sleep.

Wake up! It’s time to go! Are you ready to go fast?

Walking, walking. Walking, walking. Hop, hop, hop. Hop, hop, hop. Running, running, running. Running, running, running. 
Now let’s stop. Now let’s stop. (x 2)
Whew!

5. One Little Finger – sangen:

Dette er en fin sang for å avslutte “engelsk time” og lære kroppsdeler på engelsk :)

 

One little finger, one little finger, one little finger. 
Tap tap tap! Point your finger up! Point your finger down! Put it on your head. Head! 

One little finger, one little finger, one little finger. 
Tap tap tap! Point your finger up! Point your finger down! Put it on your nose. Nose!

One little finger, one little finger, one little finger. 
Tap tap tap! Point your finger up! Point your finger down! Put it on your chin. Chin!

One little finger, one little finger, one little finger. 
Tap tap tap! Point your finger up! Point your finger down! Put it on your arm. Arm!

One little finger, one little finger, one little finger. 
Tap tap tap! Point your finger up! Point your finger down! Put it on your leg. Leg!

One little finger, one little finger, one little finger. 
Tap tap tap! Point your finger up! Point your finger down! Put it on your foot. Foot!

Put it on your leg. Leg!

Put it on your arm. Arm!

Put it on your chin. Chin!

Put it on your nose. Nose!

Put it on your head. Head!

Now let’s wave good-bye. Good-bye!

 

Som du ser er disse videoene i utgangspunktet ment for førskolelærere o.l., MEN ikke vær skremt av dette! Det er fult mulig å synge og ha det gøy hjemme, samtidig som ungen din lærer engelsk som fremmedspråk! :) Dette skriver jeg av egen erfaring :) Bare sørg for variasjoner i fremmedspråklæringen for ditt/dine barn. Om du ser at ungen din er lei av for eksempel, disse sangene, kan du kutte dem ut og vise, for eksempel Peppa Pig-tegneserier på engelsk o.l., lese engelske barnebøker eller … rett og slett ha en pause fra denne typen aktiviteter. Det er DU som kjenner ditt barn best! :)

Lærer DU engelsk med DITT/DINE barn? Hva gjør dere? Skriv gjerne en kommentar og del DINE erfaringer med andre foreldre!

Håper at du er blitt inspirert av dette innlegget! Det kommer flere interessante innlegg i 2013, så jeg vil anbefale deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epostadresse! Følg med! :) (HER finner du instruksjonen hvordan man abonnerer).

Til slutt, som vanlig vil jeg nevne at dersom du synes at jeg gjør grammatiske/språklige feil når jeg skriver, vil jeg be deg om å lese min velkomsthilsen!

Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 14 comments… read them below or add one }

Na February 18, 2013 at 19:02

Takk for tipset! skal absolutt prøve å se disse på youtube.
For en stund siden har jeg med min datter sett litt på MOTHER GOOSE CLUB video på youtube. Min datter likte det veldig og det tok ikke lang tid før hun kunne noen ord fra sangene. Så helt enig med deg, det er absolut mulig å lære engelsk i tidlig alder og på en morsom måte.
 

Reply

DSBs MAMMA February 18, 2013 at 20:45

Takk for tipset til deg og! Jeg har ikke hørt om MOTHER GOOSE CLUB, så dette kan vi også prøve :)

Reply

Vladlena March 4, 2013 at 13:41

Hei!
lurer på hvordan er det med engelsk/fremmedspråk og to-språklige barn? Min gutt er 2 år, og jeg snakker kun russisk til han. Han har begynt så smått å skille norsk/russisk avhengig av hvem han snakker til. Blir ikke det forvirrende for han at mamma plutselig snakker et annet språk ? Er det kanskje lurt å vente litt til han er 3-4? 

Reply

DSBs MAMMA March 4, 2013 at 22:15

Vladlena, i prinsippet lærer tospråklige barn enda et fremmedspråk lettere enn barna med kun ett morsmål, men dette er veldig individuelt. Din sønn  vokser i en situasjon med naturlig tospråklighet, både russisk og norsk er de to morsmålene hans. Å innføre engelsk som fremmedspråk kan være aktuelt etter at barnet har begynt å snakke med enkle setninger og klarer å skille mellom de to morsmålene (noe språkblanding av enkelte ord kan forekomme, men det bør være i en begrenset omfang). KUN da kan man PRØVE FORSIKTIG å starte med 5-10 minutters “engelsk time” pr.dag, og ALLTID med overgangsetningen for å unngå spåkblanding. Den første gangen vil sønnen din se rart på deg :) , men etterhvert vil han vite hva som kommer til å foregå etter at du har sagt “We are going to speak English” og vil oppfatte det hele som lek , forutsatt at dere har det gøy sammen :)

Dersom du prøver 1-2 uker og ser at barnet blir språkforvirret, så bare kuttet du ut fremmedspråket og venter igjen ca. 3 – 6 mnd. 

Det er kun deg som kan bestemme når dere kan prøve å begynne, kanskje ikke nå, men om 3-6 mnd eller om et år?

Reply

Vladlena March 5, 2013 at 09:29

Hei,og takk for at du svarte så fort! har tenkt mye på det igår og lest en del,bl.a. på din blogg. Så nå føler jeg meg tryggere og tror at jeg vil prøve meg ganske snart.
Grunnen til at jeg er litt forsiktig, ligger i det  at det er noen lese-skrivevansker i familien, og jeg vet ikke om gutten har arvet det. Men tom dyslektikere vinner på å lære seg et fremmedspråk, og gutten har jo begynt å snakke i setninger, mer og mer for hver dag. Gleder meg faktisk til å prøve :)
og takk igjen til deg for den inspirerende innsatsen din! 

Reply

DSBs MAMMA March 5, 2013 at 11:35

Bare hyggelig! Fint om du kan skrive om et par uker hvordan det går, hvordan din sønn reagerer o.l. :) Anbefaler også å prøve “Little Reader” som en del av “den engelske timen” for å bygge ordforråd på engelsk.
Er veldig spent på deres vegne :) Lykke til!

Reply

Vladlena April 22, 2013 at 11:55

Hei! Det tok litt tid, men nå vil jeg fortelle om vår erfaring med engelsklæring. Vi begynte med overgangsfrasen og så nevnte jeg kroppsdeler og pekte på de. Først var han skeptisk til den nye leken, og viste tegn på at han ville gjerne avslutte. Jeg har prøvd med en pekebok og med dyrefigurene, uten noe særlig  suksess. Så jeg kuttet “engelsktimene” til noen få små fraser: “Hello! Now we are going to speak English! This is your nose! This is your mouth! this is your ear! And this is your eye!” Og plutselig begynte han å like det, så vi har det som en del av morgenritualet, også elsker han å se på Peppa. Så snart vil jeg prøve Simple Songs og Mother Goose Club. Egentlig, så er det lesing som står i hovedfokus nå.Jeg ble inspirert av deg og prøvde meg, og ærlig talt fikk sjokk av å se at han ELSKET det! Så nå må jeg nesten fortsette :) Vi har det gøy, og det er hovedsaken, og vi skal takke deg for tips og inspirasjonen! Forresten, det var veldig hyggelig å bli “kjent” med deg, og gratulerer så mye med den nye jobben! Håper du vil fortsatt finne tid for bloggen :)

Natalia April 16, 2013 at 22:34

Hei, Nadia og takk for informasjon om Super simple songs. Vi likte dem også.
 
Jeg og datteren min liker flere sanger fra British Council websiden. Der er ikke alle er like gode, men noen ble våre favoritter: “She’ll be coming round the mountain when she comes”, “i am driving in my car”, “There was a cod” og noen andre-
Jeg har en følelse at jeg allerede skrev det i bloggen din. Beklager  hvis det er sånn))).

Reply

DSBs MAMMA April 19, 2013 at 16:18

Hei, Natalia! Nei, du har ikke nevnt dette før, og jeg er glad du gjør det nå :) DSB liker også “She’ll be coming” :) . De to andre sanger har jeg ikke klart å finne der, kanskje de er blitt fjernet ???…

Tusen takk for tipset!

Reply

Natalia April 21, 2013 at 16:39

Nadia, god dag. The songs we learned from British council are there, they are called slightly different than what I said before)))
 
Nadia, did I understand right that if i buy “Little reader” I can use your  10 percent discount?
 

Reply

DSBs MAMMA April 21, 2013 at 17:39

Natalia, tusen takk for tipset! Blir spennende å prøve med nye engelske sanger :)

Ja, ved kjøp av Little Reader hvis du fyller inn BKAFF23559 i feltet Affiliate Code,
vil du automatisk få 10% rabatt – du vil se dette med en gang på prisen.

Reply

Anette August 21, 2014 at 15:12

Super side med mange fine tips, skal bruke noen av sangene fra din side i min undervisning :)  Jeg ønsker gjerne 4 PDF bøker med tips til aktiviteter !

Reply

DSBs MAMMA August 21, 2014 at 18:15

Anette, glad for at du liker bloggen :) Har du ikke fått linker for å laste ned PDF-bøker? I så fall sender jeg dem pr. email.

Reply

DSBs MAMMA April 22, 2013 at 21:57

Vladlena, tusen takk for at du delte din erfaring med oss! “Engelsktime” behøver ikke å vare lengre enn 5 minutter :) Da blir ikke sønnen din lei av den.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: