Det aller minste teatret som førskolebarn (3-6 år) kan lage selv med litt hjelp fra voksne!

by on 12/18/2012

Hei! Nå er det kun 5 dager igjen til JUL! Jeg har akkurat sett på juleinnlegget fra ifjor  :) DSB er like spent på gavene hun kommer til å få og gleder seg massevis! I disse juletider når jeg har publisert mange inspirasjonsidéer for Jul og Nytt År på min Facebook-side og Twitter-account, vil jeg idag skrive om noe annet enn Jul :) Dette innlegget er egentlig litt forsinket, men bedre sent enn aldri :) Min datter elsker å “leke i teater” som vi to har selv laget hjemme. Idag vil jeg vise til dere vårt lille barneteater!

 

BARNETEATER SOM FØRSKOLEBARN (3-6 år) KAN LAGE SELV MED LITT HJELP FRA OSS VOKSNE…ELLER DET ALLER MINSTE TEATRET!

Hele idéen startet med et fransk blad “Petites Mains” der jeg fikk inspirasjon til å lage dette flotte huset med en liten hund:

Selvfølgelig ville jeg lage dette! Dette er jo perfekt rollelek! :) Sagt og gjort – fornøyd med resultatet! :) (skriv gjerne en kommentar til dette innlegget dersom du ønsker å få se hvordan man lager dette – jeg kan legge ut flere “step by step”-bilder på min Facebook-side)

Bare én ting jeg ikke er helt fornøyd med. Dette har ikke noe med kreativitet å gjøre etter min mening…selv om den hvite hunden, som DSB har tegnet, er ganske kreativ! :)   Det hele ble mest jobb for meg :) mens min datter revet i stykker papir ved siden av meg og ellers forstyrret meg på alle mulige måter :)

Det er da jeg minnet meg selv en gang til om at null! Det som virkelig teller er ikke vårt “sluttprodukt”, men det at hele familien deltar og koser seg med aktiviteten!

Vi fikk det faktisk til da jeg foreslo å lage en innsjø som skulle være foran det hundehuset. Selv vår pappa, som ikke er spesielt glad i å tegne/male/lage noe o.l. :) ble engasjert og var kreativ denne gangen :) Alle kunne bidra med sitt!

Det geniale med denne innsjøen er at man kan rive i stykker/skjære papir akkurat som man vil – det kommer til å se pent ut uansett! :)

Nedenfor er hva vi fikk til alle tre! Legg merke til  juletrær, bølger og svarte steiner – dette er pappas bidrag :)

Jeg har tidligere skrevet at jeg deltar i et online-seminar (på russisk) fra Jurij og Lina Krasnyh, takket være dem fikk jeg inspirasjon til å gå videre med denne aktiviteten – lage vårt lille hjemme- barneteater! Prinsippet bak teaterkonstruksjonen er følgende:

Min datter valgte å “spille” et fransk eventyr som var veldig populært hos henne akkurat den uken :) Og arbeidet med å lage det aller minste teatret fra en skoeske startet :)

Datteren var en aktiv deltaker. Jeg fikk bruke alt det papiret som min treåring skjærte med stor glede :)

Hun var også ivrig med lime papiret :)

Mens jeg satt og laget trær-dekorasjoner, satt min datter ved siden av meg og tegnet personer fra eventyret:

Disse ble deretter klipt ut og klistrert til papp på denne måten:

Et voilá! Det aller minste teatret er ferdig!

Her er eventyrpersoner! :)

Og selvfølgelig den gode feen :)

Håper at du er blitt inspirert av dette innlegget! Siden  det er Jul snart, kan jeg nevne at det kan være en idé å underholde familien med et hjemmelaget barneteater på julaften :)

For å ikke gå glipp av andre idéer, nyheter o.l., vil jeg anbefale deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epostadresse! Følg med også i 2013!!!

Mest sannsynnlig er dette mitt siste innlegg i 2012. Jeg vil takke alle for deres interesse i min blogg! Håper at interessen varer selv om jeg tar nå en pause fra blogging på ca. 3 uker:) …men skriv gjerne kommentarer, skriv via Facebook, Twitter eller kontaktsiden - jeg er jo her :)

Til slutt, som vanlig – dersom du synes at jeg skriver og gjør mange feil, så har du rett i det! :) Vær så snill og les min velkomsthilsen!

Vi snakkes!

GOD JUL OG GODT NYTT ÅR!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: