De tre små griser – se hvor enkelt det er å lage grisene og ulven av plastilina!

by on 11/13/2012

Hei! Vi er syke både min datter og meg. På en måte er det litt flaks at vi er syke samtidig :) Pappa er heldigvis frisk :) MEN sannheten er at jeg ikke orker å skrive bloggen nå, samtidig som jeg føler litt dårlig samvitighet for at jeg ikke har skrevet i bloggen på lenge… Så dette innlegget blir kort. I disse dagene tar vi alt veldig med ro – det har vært faktisk flere dager (uker?…) i strek da vi gjorde ingen verdens ting, absolutt ingenting av noen aktiviteter. Idag har jeg og DSB begynte med antibiotikakur og jeg har merket at vi begge to ble litt mer energiske. Jeg introduserte min datter eventyret om de tre små griser. Dette eventyret ble så populært at vi lekte på ulike måter med utgangspunktet i dette eventyret, bl.a. med LEGO – vi bygde mange solide hus :) Min datter ville spille teater og vi oppdaget at vi hadde kun to gris-lekefigurer. Vi hadde heller ikke ulven…Da måtte jeg bare bruke fantasien min :)

DE TRE SMÅ GRISER – LAG GRISENE OG ULVEN AV PLASTILINA!

Selve eventyret finner du raskt på nettet, f.eks. her. For å lage grisungene og ulven brukte jeg denne pakken med Play-Doh bestående av 4 farger – kjøpt på Smart-klubb for 29 kroner :)

Jeg starter med en grisunge :) Bland sammen den hvite og den røde farger godt slik at du får en rosa farget plastilina :) Her er alt du trenger for å lage en gris av plastilina:

Her er hva jeg gjorde:

1.

2.

3.

4.

5.

Dette er resultatet! Lag 3 stykker! :)

Eldre barn (5++) kan prøve å lage grisen etter mine fotoer selv! :)

Og her er ulven :)

Bland alle fargene godt sammen for å få en grå farget plastilina. Jeg viser igjen i bilder hva som er gjort:

1.

2.

3.

4.

5.

6. Litt pynt, større nese og noen bittesmå tenner :) til slutt! Dette er resultatet!

For de av dere som lærer barna engelsk som fremmedspråk – husk at “De tre små griser” kan fortelles på engelsk :) Dere kan også lære den engelske sangen:


(du kan finne flere ulike versjoner av eventyret på Youtube)

OK, jeg kommer ikke til å skrive mer idag med unntak av noen nyheter:

NYHET NR.1:  Alle mine abonnenter fikk (forhåpentligvis) en mail fra meg med denne nyheten forrige uke – én av mine favorittblogger blant norske blogger foreldremanualen.no publiserte forrige uke mitt innlegg med tips om hvordan man kan håndtere trass hos to-treåringer. Det har vært veldig hyggelig å få positive tilbakemeldinger!

NYHET NR. 2: Det har oppstått en teknisk feil på min gamle facebook-side og jeg måtte dessverre opprette en ny blank side. Jeg har mistet alle “LIKE”-ene jeg hadde på den gamle siden og jeg må starte alt på nytt… Derfor har jeg en STOR ANMODNING til alle dere, mine kjære lesere – de av dere som trykket en gang “Like”-knappen på min gamle FB-side, gjør dette vær så snill EN GANG TIL på min nye side – du finner knappen i sidebaren til høyre her på bloggen! TAKK!

NYHET NR. 3: Jeg oppdaterer forresten min nye facebook-side daglig! Du kan se at Facebook-innleggene publiseres både på russisk og på norsk, men ikke bekymr deg for dette – innleggene innstilles etter språk slik at DU vil se den riktige versjonen i din hynetsoppdatering.

NYHET NR. 4:  Jeg har kjøpt biletter til “Folk og røvere i Kardemomme by”. Trist å skrive dette, men mest sannsynnlig må jeg levere dem tilbake pga. sykdom. Ikke gå glipp av denne forestillingen! :) Jeg tror denne blir helt fantastisk, like god som Dyrene i Hakkebakkeskogen. Videoen på Nationalteatret sin side er lovende…

Har dere forresten sett et flott puslespill (3+) “Folk og røvere i Kardemomme by”? Dette er kjøpt på Smart-klubb for 149 kr – stor suksess hos min treåring! Puslespillet blir til en liten matte på gulvet :)

Akkurat nå kan jeg ikke love at jeg kommer til å skrive regelmessig i bloggen den nærmeste tiden, men uansett følg med og abonner! Du får da en automatisk mail når jeg skriver neste innlegg.

Til slutt som vanlig, vil jeg nevne at dersom du synes jeg skriver med feil – vær så snill og les min velkomsthilsen!

Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 4 comments… read them below or add one }

Natalia November 14, 2012 at 21:43

god bedring til dere!
Tusen takk for at du anbefalte å se Musikantene kommer til byen. Det var veldig godt- Vi kjøpte boken og lånte cd fra bibliotek, så vi var ganske forberedt. Oh, tusen takk for tips om Folk og røvene.

Reply

DSBs MAMMA November 14, 2012 at 22:22

Bare hyggelig. Min datter har også likt forestillingen “Musikanter kommer til byen” veldig godt! Jeg er glad vi rakk å se den før vi ble syke :)

Reply

Natalia November 14, 2012 at 21:47

Har dere sett en engelsk tegnefilm om snowman , den har en veldig vakker sang  WALKING IN THE AIR” (“we’re walking in the air, we’re floating in the moonlit sky”). Lett å finne på u tube-

Reply

DSBs MAMMA November 14, 2012 at 22:20

Takk, Natalia, for tipset! Jeg har funnet den nå :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: