Juletreet som treåringer kan lage selv!

by on 12/05/2012

Hei! For ikke så lenge siden opprettet jeg et fotoalbum på min Facebook-side der jeg samlet mange idéer om hvordan man kan lage et juletre av papir o.l. Jeg ville lage ett av dem sammen med min datter på 3,5 år. Snart ble det klart for meg at de fleste av disse juletrærne kan man lage med litt større barn. Men hva med treåringer? Er det for vanskelig for dem å lage et juletre? Dette har gitt meg inspirasjon til å lage vårt eget lille juleverksted :) Juletreet som treåringer kan lage! … med litt hjelp fra oss, voksne! :)

JULEVERKSTED: JULETREET SOM TREÅRINGER KAN LAGE SELV!

Du trenger et vanlig grønt ark og tape eller lim for å lage en kjegle. Kjeglen må DU lage :)

Du trenger også et par ark med grønt silkepapir, lim og noe, for eksempel klistremerker, perler, knapper o.l. for å dekorere juletreet.

Barnet kan rive silkepapiret med hendene, eller bruke saks. Dette er opp til barnet og deg :)

La barnet krølle silkepapiret til små kuler.

Lim deretter disse kulene til kjeglen.

Toppen av juletreet dekoreres med en stjerne :) Selve juletreet dekoreres akkurat som dere vil! Bruk gjerne pynt eller klistremerker :)

Det er bedre å prøve en annen dag dersom barnet mister interesse her og nå :) Husk at du alltid skal avbryte hvilken som helst aktivitet FØR barnet blir lei av den!

Håper at du er blitt inspirert av mitt juleverksted for de små! Skriv gjerne en kommentar hvordan det gikk dersom du prøver å lage juletreet med ditt/dine barn!

OK, det er det jeg ville skrive om idag :) Jeg vil ellers anbefale deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epostadresse for å ikke gå glipp av nye innlegg, idéer og våre nyheter!

Forresten, her er nyhetene :)

NYHET 1: DSB fikk vannkopper over hele kroppen. Jeg visste ikke at man kan få vannkopper to ganger… Hun fikk vannkopper først om sommeren da vi var i Hellas, men fordi hun hadde kun noen få prikker den første gangen, opparbeidet kroppen ikke full immunitet, så … surprise surprise! :) Men nå er de fleste av prikkene nesten borte og jeg regner med at hun garantert ikke kommer til å få det igjen! :)

NYHET 2: Takk til alle som støtter meg på Facebook-siden min! Vi er nå 120 på én måned (jeg opprettet FB-siden min 6. november)! Tusen takk! :)

NYHET 3: Jeg har lagt ut noen private videoer på min Facebook-side. Jeg kommer til å legge ut flere etterhvert. Enda en grunn til å følge meg på Facebook :)

NYHET 4: Jeg har begynt å bruke min Twitter-account. Følg med! :)

NYHET 5: Jeg har laget enda en gave til dere, mine kjære lesere, i form av en 50-siders PDF-fil med idéer til vinterdekorasjoner og andre kreative idéer for store og små. Skriver du din første kommentar (NB!) her i bloggen under “Leave a comment”, får du den i gave fra meg! Dersom du allerede har skrevet kommentar/-er og vil gjerne motta denne PDF-filen, bare skriv i kommentar til dette innlegget at du ønsker det.

Sist men ikke minst… Jeg setter stor pris om du besvarer følgende spørsmål om kategorien “TEMAUKER“. Jeg stiller dette spørsmålet fordi denne kategorien er mest tidkrevende for meg å skrive om, samidig som responsen fra dere, mine lesere, i form av kommentarer o.l. så langt har vært nærmest fraværende…

[poll id="10"]

Takk til alle som har svart! :)

Til slutt, som vanlig vil jeg nevne at dersom du lurer på hvorfor jeg skriver med grammatiske feil o.l.,, vær så snill og les min velkomsthilsen!

Vi snakkes!

P.S. Lykke til med deres juleverksted! :)

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 4 comments… read them below or add one }

Marina December 6, 2012 at 22:18

Takk for gode ideer! Jeg elsker juleverksted og håper å få inspirasjon fra din PDF-fil om hva man kunne gjøre med 2,5-åring :)

Reply

DSBs MAMMA December 6, 2012 at 23:40

Marina, da jeg er litt redd for at du blir skuffet…PDF-filen gir nok mest idéer hva vi voksne kan gjøre FOR barn :)

Reply

Aina December 13, 2012 at 21:28

Tusen takk for en kjempeflott blogg. Jeg får mye inspirasjon her ifht mine egne barn. Veldig spent på den PDF-en :-)

Reply

DSBs MAMMA December 13, 2012 at 22:56

Takk for en hyggelig tilbakemelding! Jeg prøver så godt jeg kan, men med en jobb ved siden av og andre ting:) er det ikke alltid lett å være en ordentlig blogger :) Skulle ønske jeg hadde tid til å skrive oftere og gjøre mere for mine lesere – har masse idéer, men tid er det dessverre dårlig med :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: