Gammel lek – Ny vinkling. Leselek “Lege”

by on 10/23/2011

Dersom du har et barn som nettopp har lært å lese, kan kanskje denne posten være nyttig for deg…

Jeg har drevet med å lære DSB å lese etter Doman-metoden fra DSB var ca. 4,5 mnd.gammel. JA, metoden virket for DSB!…STOPP! Det er ikke helt riktig å skrive at DSB leser takket være Doman …Jeg har brukt litt av hvert av metoder o.l. Men akkurat da jeg ble sikker på at DSB leser, tenkte jeg plutselig om…hva jeg skal gjøre med dette videre? Heldigvis fikk jeg hjelp fra Lena Danilova. Hun har utviklet ulike aktiviteter og lek  for små barn som er tidlig ute med lesingen. Jeg har planer om å beskrive diverse leselek fra Danilovas leseskole (selvsagt, med hennes tillatelse). Her presenterer jeg 1 av dem:

HAR NOEN RINGT ETTER LEGE?

Dette er en gammel lek med en ny vikling. Rekvisitter er enkle: lag en hvit legelue av 2-3 A4-ark og tegn et rød kors. Forbered et sett med kort i en bunke der det er skrevet hvor man har det vondt, f.eks. mage, rygg, bein, osv. Lag et annet sett med kort med forslag til behandling, f.eks. tablett, massasje, bandasje o.l.

En liten kommentar angående rekvisitter:  du kan selvsagt gi barnet legekoffert som man kan kjøpe i lekebutikker, men…jeg synes det er bedre å spille “liksom”-lek, f.eks., her har vi en kloss og vi later som om det er en tablett.  Om man har et stetoskop, er det bare den liten dingsen som er stetoskop. Har man ikke det, kan hva som helst bli et stetoskop. Fantasien utvikles bedre på denne måten.

Pasienter er på plass…da er det bare å sette i gang! Her er vår lege:

Hjelp barnet underveis hvis det trenges. Foreslå å lese hvor dukken o.l. har  vond?

Her er det én som har vondt i ryggen og trenger massasje:

En annen som har vondt i magen:

og skal ha en tablett:

Den tredje har vondt i benet og trenger bandasje:

Her er det en pasient som har vondt i øyne. Det er godt med øyedropper:

Og her trenges det plaster!

Det  kan være mange variasjoner…

Det viktigste er at barnet blir så involvert i selve leken at det nesten ikke merker at vi holder på med lesing samtidig! Det er jo genialt!

Har du også prøvd denne leken? Skriv gjerne din kommentar om den!

Vi snakkes!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: