Hvem bor i dyreparken? Leselek “Dyreparken”

by on 11/30/2011

Forrige gang viste jeg hvordan man kan motivere barn til lesing i den gode gamle doktorlek. Idag vil jeg beskrive en annen leselek fra Danilovas leseskole.

(NB! Leseleker fra denne skolen er beregnet for barn som kan lese, evt. har nettopp begynt å knekke lesekoden. Disse aktivitetene er utviklet for å opprettholde motivasjonen for lesing).

LESELEK “DYREPARKEN”

Forbered enten dyrefigurer eller kort som viser ulike dyr. Lag også kort med navnene til hvert dyr (NB! Det er bedre å skrive enten oppe eller nede på kortene siden dyrene skal plasseres i sentrum).

Nå kan dere lage hus til hvert dyr. Be barnet hjelpe hvert dyr til å finne sitt eget hus. Etterpå kan dere invitere dukker til en tur i dyreparken :) Du kan også skrive ulike skilt i dyreparken.

I tillegg kan man skrive hva ulike dyr spiser. Deretter inviteres barnet  til å gi riktig mat til hvert dyr. Man kan late som om barnet er vaktmester i dyreparken. Bruk fantasi!

Dere kan også lage en mini-dyrepark for insekter :)

Til slutt vil jeg skrive at DSB likte denne leken veldig godt og vi lekte i “Dyreparken” flere ganger :) Her er bildene våre:

(Hvis du lurer på hvorfor jeg skriver på russisk for DSB, finner du svaret i minVelkomsthilsen).

God lek! :)

Det er en god idé å besøke ekte dyrepark etterpå! DVDen “Den levende parken” fra Dyreparken Kristiansand også anbefales!

Vi snakkes!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 2 comments… read them below or add one }

Maria Vassbotn April 30, 2014 at 13:29

Utrolig flott side :) Pedagogisk og flott, har fått mange gode tips til mine 4 små i førskolealder :)

Reply

DSBs MAMMA April 30, 2014 at 22:34

Takk for hyggelige ord, Maria, og velkommen som ny leser hos meg :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: