Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

by on 11/22/2012

Hei! Idag kan jeg skrive stolt at jeg har klart å innfri ett av mine løfter fra Nyttårsfortsetter 2012 icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE! , nemlig punkt nr. 3 – Lage en eller annen gave for mine blogglesere! Jeg har laget for dere 10 flotte fargerike og lærerike presentasjoner i Powerpoint for barn fra ca. 1,5 til ca. 4 år.  Jeg kan også anta at noen lærere på barnetrinnet kan finne dem nyttige icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE! -for eldre barn (fra 5 eller 6 år og eldre) kan presentasjonene sikkert brukes til lesing osv. I dette innlegget skal jeg skrive hvorfor dette er en bra gave og hva dere må gjøre for å få dem. presentasjoner Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

 

POWERPOINT PRESENTASJON – ET GODT TILLEGG TIL ANDRE AKTIVITETER!

Til å begynne med vil jeg si et par ord om hvilke presentasjoner for barn som generelt kan brukes i læringsøyemed. Jeg har sett mange forskjellige presentasjoner laget av både engasjerte foreldre og aktører som selger diverse undervisningsmateriell o.l. og jeg har delt dem i to kategorier:

 1. Presentasjoner laget etter Domanmetoden. (sjeldnere etter Shichida-metoden)
 2. Presentasjoner som er ment for å fortelle barnet om noe, vise noe, snakke sammen osv.

Presentasjonene laget etter Domanmetoden er generelt veldig korte og finnes, som regel  i 3 ulike variasjoner:

 • Det vises først et bilde og så et ord som er skrevet – det som ble vist på bildet. Ordet skrives vanligvis med store fete bokstaver i rødt.
 • Det vises først ordet og så bildet.
 • Bildet og ordet vises samtidig.

Jeg har ikke klart å finne noen norske presentasjoner på Youtube som er laget etter Domanmetoden, men for å illustrere hva slags presentasjoner dette er, viser jeg dette eksemplet på engelsk:


Domanmetoden er generelt veldig kontroversiell, og jeg forstår godt dersom du har mange spørsmål om doman-presentasjonene. Det kan skrives flere innlegg med oppsummering av alle FOR og IMOT, teorien som ligger bak Domanmetoden, og «rykter», dvs. noe jeg vet om denne metoden ut fra erfaringene av andre foreldre o.l. Så jeg har IKKE laget presentasjoner av denne typen for dere! icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

FOR DERE, mine kjære blogglesere, har jeg laget helt vanlige Powerpoint presentasjoner som dere kan se SAMMEN med deres barn! Dere kan vise dem til barna, fortelle om noe, snakke sammen icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

Jeg har antatt at presentasjonene kan være interessante for barn fra ca. 1,5 år til ca. 4 år, men som sagt alle barna er så forskjellige:) og det kan hende…at for noen 1,5 år er kanksje for tidlig og noen vil sikkert vise sin interesse selv om barnet er eldre enn 4 år…Skriv gjerne en kommentar om dette – hvorvidt jeg har «truffet» den riktige aldersgruppe… icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE! Dersom barnet ikke er interessert, prøv å vise presentasjonene 3 mnd. – 6 mnd. senere.

Et annet  generelt råd: Se alltid gjennom den aktuelle presentasjonen først uten barnet! Kanskje vil du endre noe icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE! , legge til et par egne bilder icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE! o.l.

Du bør vurdere først hvorvidt den aktuelle Powerpoint presentasjon er interessant for akkurat DITT barn. Start med det emnet som du VET barnet ditt interesserer seg for!

Jeg har prøvd så godt jeg kunne å velge de emnene som jeg vet de aller fleste barn interesserer seg for:

 1. Katter
 2. Hunder
 3. Innsekter
 4. Stor og liten
 5. Mor og barn i dyreverden
 6. Vann
 7. Hjul
 8. Fly
 9. Hvem bygger hva
 10. Møbler

Powerpoint presentasjon er ment som et tillegg til andre aktiviteter. Læringsgevinsten er større dersom emne er aktuelt for barnet, f.eks. en uke før dere reiser med fly til Syden icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE! vis presentasjonen om fly til barnet ditt icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE! Når dere ser en presentasjon om hjul, legg merke til ulike hjul på biler, busser osv. som dere ser på gata når dere går tur o.l. Dette er hovedprinsippet.

Presentasjonene er ikke ment for å proppe barnet fult med faktakunnskaper icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE! Den store hemmeligheten er at 99% av det som vises i presentasjoner glemmes av barnet enten med en gang, eller om 1/2 – 1 år! icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!   Meningen er å utvikle barnets ordforråd og snakke sammen!

Teksten på bildene er ment som en idé til hva man kan si til barnet mens dere ser på presentasjonene. Fortell gjerne mer og ha en samtale med barnet!

Se på barnets reaksjoner – føl barnet ditt! Avslutt med en gang du ser barnet mister interessen eller virker trøtt o.l. Generelt, ikke vis mer enn 1-2 presentasjoner pr. dag!

Skriv gjerne også en kommentar om hva du synes om kvaliteten på presentasjonene. Etter min mening er den flott! Flotte fargerike bilder, noen elementer som beveger seg, informativt innhold, i noen presentasjoner kan man høre på lyd! M.a.o. jeg virkelig håper at dere og deres barn vil like gaven min icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

OK…

Til slutt skriver jeg hvordan du kan få dem:

1. Du kan laste ned presentasjonene dersom du har en Facebook account. På Facebook-siden min finner du dette lille bilde øverst (NB! det står (NO) Få din gave! under bildet):

present Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

Klikk på det!

2. Du vil da se dette: screen FB Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

Klikk på «LIKER» – knappen! icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

3. Du vil se følgende: aweber Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

Dette er en subscription form fra AWeber-service som gir 100% spam-free garanti!

4. Når du fyller ut ditt navn og epost adresse, vil du se denne siden: subscription aweber Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

NB! DET ER VIKTIG AT DU SJEKKER EPOSTEN DIN OG FINNER FØLGENDE BREV – Confirm your subscription. fra DSBs Mamma: epost 1024x92 Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

Noen ganger, spesielt hvis du bruker gmail.com, hotmail o.l. kan det ta lengre tid før du får dette brevet i eposten. Kan også være lurt å sjekke spamboksen – kanskje har dette brevet havnet der. Dersom du ikke får brevet dagen etter, prøv å fylle ut ditt navn og email (pkt. 3 ovenfor) på nytt.

5. I dette brevet står følgende:brev Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

NB! Det er viktig at du klikker på denne linken!

6. Ved å klikke på linken i pkt. 5, åpnes denne siden med bekreftelsen på at alt er som det skal icon smile Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE! subscription1 Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

7. Du vil da automatisk få et nytt brev fra meg om noen få minutter. Der vil du finne alle linkene for å laste ned alle presentasjonene. Brevet ser slik ut:  final brev Powerpoint presentasjoner for barn. FÅ DEM I GAVE!

Skriv gjerne en kommentar til dette innlegget dersom du lurer på noe!

Vi snakkes!

P.S.  Punkt 4 og 5 ovenfor er avgjørende om du får presentasjonene tilsendt eller ikke! Har oppdaget idag at det er flere som har skrevet emailadressen, men har ikke bekreftet ved å trykke på linken i eposten «Confirm your subsscription». Finner du ikke denne eposten, prøv det hele en gang til. Kontakt meg dersom du lurer på noe!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

Kommentarer fra Facebook:

{ 19 comments… read them below or add one }

Marina november 23, 2012, kl. 14:03

Gleder meg å prøve!!!!!

Svar

DSBs MAMMA november 23, 2012, kl. 15:24

Marina, takk for din kommentar! Etter at du har prøvd å vise presentasjonene til ditt barn, skriv gjerne også en kommentar om hva du synes om dem, og ikke minst om BARNET DITT har likt dem eller ikke, dette setter jeg stor pris på! :)

Svar

Marina november 9, 2014, kl. 03:20

Hei igjen DSBs MAMMA. Jeg har lastet ned dine presentasjoner og har begynt å titte på den første om katter. Vi bruker god tid på å bli kjent med denne. Og bonusen vi fikk var at et av oktober temaer i barnehagen var katter! Barnet mitt er kun 14 mnd, gammel derfor måtte vi dele presentasjonen i deler. Når vi har sett en del av presentasjonen 5-7 ganger og barnet ble veldig godt kjent med kattebilder kom det helt overraskende respons fra barnet – det står og «forteller» høyt om bilder, idet peker det på øyne, ører osv. Barnet har begynt å bruke aktivt flere nye lyder. Jeg må innrømme at presentasjonen er en god middel til språkutvikling. Og jeg gleder meg til dagen når barnet begynner å lese selv teksten som står på bilder. Du har gjort en virkelig stor og bra jobb, DSBs MAMMA og takk for at du vil dele denne med oss :) !!! Gleder meg til å se gjennom alle presentasjonene. 

Svar

Lene november 29, 2012, kl. 07:34

Dette hørtes interessant ut!

Svar

DSBs MAMMA februar 9, 2013, kl. 19:35

Beklager sent svar, men lurer på hvordan det går – har du prøvd å vise presentasjoner til ditt/dine barn? Har barn likt dem?

Svar

Vladlena februar 9, 2013, kl. 13:54

hei!kommenterte på facebooken, men kan skrive her og. Tusen takk til deg, presentasjonene er lærerike uten å være kjedelig :) Gutten min elsker de!

Svar

DSBs MAMMA februar 9, 2013, kl. 19:33

Takk, Vladlena! Hyggelig å høre! Har også svart deg på Facebook :) , se ovenfor

Svar

Hege mars 8, 2013, kl. 20:25

Presentasjonene dine var fantastiske. Presentasjonen med fly var veldig engasjerende. Tusen takk til deg. Du har gjort en fantastisk jobb:)

Svar

Hege mars 8, 2013, kl. 20:49

Hei!
Klarte ikke å få åpnet de pdf filene med vinterdekorasjon og andre kreative ideer til store og små. Kan du prøve og sende dem en gang til?
 

Svar

DSBs MAMMA mars 8, 2013, kl. 21:39

Hei, Hege! Og takk for en hyggelig tilbakemelding.

Jeg har sendt linker til pdf-filene til epostadressen din.

P.S. I tilfellet det oppstår noen problemer med å laste dem ned bare si ifra.

Lykke til!

Svar

Katarina mars 16, 2013, kl. 15:46

Presentasjonene er veldig fine! Tusen takk! :)

Svar

DSBs MAMMA mars 16, 2013, kl. 21:25

Glad at dere har likt dem! Takk for din tilbakemelding :)

Svar

Anne May april 11, 2013, kl. 15:23

Hei! Dette var en spennende side! Mye jeg kan bruke både på jobb og hjemme!
Tusen takk!

Svar

DSBs MAMMA juni 10, 2013, kl. 22:07

Anne May, jeg har oppdaget kommentaren din idag. Beklager at jeg har oversett  den tidligere  – SHAME ON ME! Takk for din tilbakemelding!

Svar

DSBs MAMMA juni 10, 2013, kl. 22:16

Hei, Linda! Jeg håper at din 2,5 åring vil like presentasjonene, hvem vet kanskje til og med 5-åring vil kikke litt :)

Jeg har lest ditt innlegg «Kommer du ajour noen gang?» og har skrevet et langt svar, men av en eller annen grunn fikk jeg ikke tilsendt passordet mitt til wordpress.com på nytt (og jeg husker jo ikke passordet :) ), så kommentaren ble ikke publisert, og det er jo synd…

Ønsker deg virkelig lykke til med å komme ajour med dine prosjekter! Husk det er ikke mulig å rekke alt – klua er å rekke det viktigste! :) Jeg har forresten limt inn en video som har inspirert meg når det gjelder å prioritere i hverdagen i dette innlegget her.

Svar

MarinaSM mai 8, 2014, kl. 00:56

Sender deg en stor og varm takk for dine innlegg. Jeg synes at du legger ut spennende informasjon som kan hjelpe å oppdrage barn på en morsom måte, oppdage en ny verden sammen med dem. Jeg har en datter på 15. Hun husker veldig lite fra tiden hun var yngre enn 9 år. Men hun liker å kose seg med mammaen (meg da) mens jeg forteller henne om hennes småbarns alder. Jeg prøver å si at det hva vi gjør sammen med barn eller for barn, trenger nødvendigvis ikke endre barnas liv, men det hjelper oss, foreldre, å bli sikrere, mer positive, å bli bedre støttespillere for våre barn… Jeg setter en stor pris at jeg har oppdaget i dag din blogg.

Svar

DSBs MAMMA mai 8, 2014, kl. 11:55

MarinaSM, jeg leser akkurat nå en bok av en kanadisk psykolog Gordon Neufeld «Hold on to Your Kids: Why Parents Need to Matter More Than Peers» – en stor a-ha opplevelse, og jeg blir enda sikrere på hvor viktig det er for foreldre å være de gode støttepersonene som barn stoler på og har et godt forhold til. De gode relasjonene oppstår dessverre ikke av seg selv…

Enig med deg og takk for varme ord! :)

Svar

Anna Nabbing oktober 7, 2014, kl. 08:32

Hei

Flott presentasjon som gir grunnlag for samtale.  

Svar

DSBs MAMMA oktober 7, 2014, kl. 16:44

Anna, takk for tilbakemeldingen!

Svar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: