BÆ-BÆ, Lille Lam!

by on 06/01/2012

Kjære lesere! Igjen har jeg ikke skrevet på en stund…Har jeg glemt dere? Selvsagt ikke :) , MEN jeg sitter ikke foran PC-en når det er sol og flott vær!!! Selvsagt har vi vært mye ute i de siste ukene, og jeg har fått en idé om å lage en ny kategori i bloggen der jeg kan fortelle om steder vi har besøkt. Det finnes jo allerede mye informasjon på Internett om hva man kan finne på å gjøre med barn i Oslo. Derfor vil jeg ikke gjenta en oppramsing av steder, priser og åpningstider.I stedet har jeg tenkt å gjøre denne kategorien mer personlig og fortelle om egne opplevelser :) I dette innlegget vil jeg skrive om våre besøk til to gårder i Oslo – Ekerbergs husdyrpark og Kampen økologiske barnebondegård.

BÆ-BÆ, LILE LAM!

De aller fleste barn interesserer seg for dyr. Vi voksne viser til babyer pekebøker med bilder av ulike husdyr og barna blir fascinert av dem. Det finnes forskning som viser at 3-åringer vil heller være med dyr enn å leke med leker. Ellers tenker jeg at det er unødvendig å skrive hvorfor det er en god idé å besøke en bondegård for deg som har barn  :)

Det kan også være lurt å vise bilder av og snakke om dyr eller, for eksempel, høre på noen barnesanger om dyr før besøket o.l. I dette innlegget velger jeg den klassiske varianten :)


Melodi: Alice Tegnér
Tekst: etter Alice Tegnér

Bæ, bæ, lille lam, har du noe ull?

Ja, ja, kjære barn, jeg har kroppen full!

Søndagsfrakk til far og søndagsskjørt til mor,

og to par strømper til bitte lille bror.

(Den engelske versjonen er nedenfor, for de som trenger den).

Av flere bondegårder som finnes i Oslo, har vi besøkt to (fint å få det skrevet, så den dagen jeg lurer på hva vi kan finne på, vet jeg at det er flere bondegårder vi kan besøke :) ) – Ekerbergs husdyrpark og Kampen økologiske barnebondegård. Ekebergs husdyrpark besøkte vi da DSB var ca. 1 år og 3 mnd. gammel. Kampen økologiske barnebondegård besøkte vi for 3 uker siden. Begge to anbefales!

KAMPEN ØKOLOGISKE BARNEBONDEGÅRD

Hvem skulle tro at det finnes en bondegård rett ved siden av Ensjø T-bane-stasjon? Om du ikke visste dette, er du ikke alene :) Jeg har oppdaget dette stedet helt tilfeldig. Pris: GRATIS!

Nedenfor er en bildeserie av hva du kan oppleve der :)

Der var det også mini-griser og to katter så vidt jeg husker :)

Om du er sulten, kan du kjøpe vafler og kaffe i kiosken.

EKEBERGS HUSDYRPARK

Som sagt er det  en stund siden vi var der, så sjekk deres nettside for informasjon om åpningstider og priser.

Jeg tok ikke så mange bilder den gangen (Jeg tar, forresten, mange flere bilder nå, etter at jeg har begynt å skrive denne bloggen :) ). Her er noen av DSBs opplevelser:

Skriv gjerne en kommentar med dine tips om de stedene dere har besøkt med barn som barna likte veldig godt. Dette setter jeg stor pris på!

Noen av dere har kanskje lagt merke til små endringer jeg har gjort i bloggen, bl. a. lotto-, memo- o.l. lag-selv-spill  og tre nye tomme kategorier som skal fylles etterhvert. Én av dem heter “Engelsk klubb”.

Tanken bak denne kategorien er å samle tips, læremateriell, informasjon om diverse egnede kurs og programmer, bøker, tegneserier på “easy English”, engelske barnesanger o.l. for foreldre som vil lære sine barn engelsk som fremmedspråk. Jeg er allerede i gang med å skrive et innlegg om hva professor Shichida anbefalte når det gjelder fremmedspråklæring. Så følg med! Jeg vil anbefale deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epost!

Og her er den engelske varianten av barnesangen “Bæ,bæ, lille lam” (for spesielt interesserte :) ).


Baa, baa, black sheep, Have you any wool?

Yes, sir, yes, sir, Three bags full.

One for the master, And one for the dame,

And one for the little boy who lives down the lane.

Og som vanlig, helt til slutt vil jeg nevne at dersom du synes at innlegget inneholder språklige feil og uklarheter, vil jeg be deg om å lese min velkomsthilsen.

Vi snakkes!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 2 comments… read them below or add one }

Elisabeth rua October 7, 2012 at 11:55

Send meg barne sanger på fransk

Reply

DSBs MAMMA October 7, 2012 at 12:45

Leave a Comment

Previous post:

Next post: