De tre siste helgene

by on 01/16/2012

Hei! Idag har jeg lyst til å skrive et innlegg som faller utenfor vanlige emner som Temauker, Lesing, Metoder o.l. Jeg vil rett og slett fortelle om noe fra vårt liv for at dere ikke sitter med det inntrykket at min datters dager kun består av lesing, temaer, telling og andre intellektuelle aktiviteter. Her er en fortelling om hva vi gjorde i helgene i januar :) Kanskje får du også noen idéer om hva man kan gjøre i helgene med små barn ved å lese dette innlegget…?!

DE TRE SISTE HELGENE

Den første helgen i januar var det Nyttårsaften. Dette trenger jeg ikke å kommentere…jeg har allerede skrevet litt om vår Nyttårsfeireing mednull :)

Det som var litt spesielt med søndag den 1.januar var at det var ekstremt lite snø, det var grønne plener overalt… Vi var ute. Plutselig fikk jeg en idé om å lage en snømann, til tross for at vi hadde for lite snø. En budsjett-snømann :) Den er egentlig bitteliten! Man trenger lite for å ha det gøy! :)

Den andre helgen i januar besøkte vi  Annes dukketeater i Frognerparken. Jeg har hatt lyst til å besøke dette teatret lenge, men…alltid ett eller annet, så dette var første gang vi var der. Jeg  var litt overrasket over at det er kun én person som spiller i dette teatret :)   – Anne! Hun er fantastisk flink! 

Vi var to voksne og ett barn, betalte totalt 150 kr. 30 minutters underholdning med “Molefonken” :) Selve teatret er liten, så det er lurt å ringe og bestille billetter på forhånd. Dette er ingen reklame, jeg skriver dette kun til informasjon. Du finner forøvrig all informasjon på teatrets nettside. Jeg tror aldersgruppen på 1,5 – 3 år er midt i blinken, så dette var noe for DSB! :) Bamsen Mollefonken gjorde nok stort inntrykk :)

Selvsagt var vi ute i Frognerparken etter teaterforestillingen. Ifølge Oslo Kommunes nettside er Frognerborgen Norges største lekeplass, og DSB fant seg til rette der! :)

Helgen 14.-15.januar ble litt utenom det vanlige da jeg oppdaget for oss Kultursenter Gardarike. Dette senteret har som hovedformål å formidle kulturkontakter mellom Norge og østeuropeiske land.

All informasjon om hva de driver med, kan man finne på deres egen nettside. I dette innlegget vil jeg beskrive noe av det vi opplevde i dette senteret denne weekend.

Lørdag startet med en spennende workshop. Ilona Buraka, leder av Modus Teater i Riga, viste oss hvordan man kan lage dukker for dukketeater. Jeg, som ikke er spesielt flink med å lage ting selv, var overrasket over at vi laget 2-3 dukker på ca. en halvtime. Jeg er fortsatt imponert over Ilonas teknikker. Her er noen av de “rare” dukkene foreldre og barn laget sammen:

På søndag hadde vi en lignende workshop, men denne gangen viste Ilona hvordan man kan lage dukker for et skyggeteater. Det hele var så enkelt og spennende at jeg vurderer å skrive et innlegg om hvordan man lager enkle dukker for dukketeater. Så følg med! Jeg anbefaler at du abonnerer på å motta nye innlegg direkte til din epostadresse!

Og barna fikk selvsagt lekt masse med dukkene sine! De fikk også oppleve skyggeteater :)
…og vanlig dukketeater fra Latvia!

I tillegg deltok alle barna som skuespillere i et lite teaterstykke :)
Selv de minste fikk sine teaterroller:Innlegget mitt begynner å bli langt…Og helgen er dessverre over… Men den gode nyheten er at det BLIR ny helg om kun 4 dager :) ! Har du tenkt på hva du kommer til å gjøre med ditt/dine barn neste helg? Skriv gjerne en kommentar!

Og helt til slutt, som vanlig, vil jeg be deg om å lese min velkomsthilsen, dersom du synes at teksten ovenfor inneholder altfor mange språklige feil :)

Vi snakkes!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 4 comments… read them below or add one }

Lena January 17, 2012 at 12:31

Vi er på skøyting nå. Siden vi bor på landet er det perfekte omgivelser med is og frisk luft. Bestilte skøyter i str 24 :-) fikk dem endelig for 1 uke siden og nå er vi gådt i gang. Min lille klarer å stå selv allerede og gå få skritt Jeg har også kjøpt meg skøyter og har prøvd dem ut i går. Blir det bra vær i helgen, blir det skøyter. Vi går også på barnas turn i Oslo på søndager, veldig fin aktivitet med mye sang, lek og samspill. ellers elsker vi turer til skogen i helgene.

Reply

DSBs mamma January 17, 2012 at 12:38

Spennende med så små og skøyter! Har faktisk glemt å skrive i innlegget at DSB også fikk prøvd å stå på ski for første gang, men det var ikke helt hennes greia :) Etter 10 minutter på ski ville hun heller kjøre på rattskjelke sammen med pappa!

Reply

Lena January 18, 2012 at 12:48

Nå i helgen fant vi ut en veldig fin innelek med fysisk aktivitet. Min lille S er veldig glad i hinderløiper av diverse slag. Jeg sette de gjerne opp hjemme. Det trenr barnet å forstå rekkefølgen i oppgaven og huske det. Vi klarer ikke mere enn to trinn av gangen :-) Så jeg blåste opp 10 balonger og skrev forskjellige bokstaver på de, ord på noen og tall, satt en skittentøys kurv i enden av gangen (tom) og oppgaven var å finne en balong og løpe med den, klatre over liten krakk og legge den i kurven. Man skal også si bokstaven når man legger balongen i kurven. Siden alle bokstavene var “S” og “O” for min lille “S” så har vi i kommet til så mye lesing, det var bedre med å telle opp balongene på begge språk. Det morsomste var at noen balonger tålte ikke hinderløipen så antallet endret seg hele tiden :-)

Reply

DSBs mamma January 18, 2012 at 13:15

Flott! Takk, Lena! Fint eksempel på hvordan man kan leke og lære på barnets premisser :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: