På teater igjen! Dyrene i Hakkebakkeskogen – en megastor opplevelse!

by on 08/20/2012

Hei! Jeg hadde planer om å ta 3-4 ukers pause fra bloggskrivingen, men akkurat dette teaterbesøket MÅ jeg bare skrive om :) På lørdag var vi på Christiania Teater og så på “Dyrene i Hakkebakkeskogen” av Thorbjørn Egner. Målgruppen: barn fra 3 til 6 år (og kanskje noen eldre?). Billettpris er kr 340 pr. stk. – dyrt, men denne megaopplevelsen er verdt hver eneste krone!

PÅ TEATER IGJEN! DYRENE I HAKKEBAKKESKOGEN – EN MEGASTOR OPPLEVELSE!

Dette er egentlig DSBs femte teaterbesøk :) Hun er 3 år og 2 mnd. gammel og vi kan nå glede oss til mange flere teaterbesøk :) Jeg har tidligere skrevet litt om DSBs første og andre teaterbesøk i dette innlegget. Den tredje gangen var hun på teater sammen med barnehagegruppen – jeg vet at de så på “Pulverheksen” og at min datter likte teaterstykket veldig godt, men ellers vet jeg ikke noe om det…Den fjerde gangen var vi på teater i juli denne sommeren og så på “Karius og Baktus”.

DSB måtte bare snakke med dem etter teaterforestillingen :)  “Hun gjenforteller jo hele historien”, – sa Karius til meg :) Inntrykket var så sterkt at min datter snakket kun om Karius og Baktus en hel uke etter teaterbesøket :) Det er egentlig etter dette teaterbesøket det plutselig gikk opp for meg at hun er mentalt klar for å oppfatte noe så spektakulært som “Dyrene i Hakkebakkeskogen”. Jeg visste helt fra våren om forestillingen “Dyrene i Hakkebakkeskogen”, men jeg trodde at min datter er for liten for å se lang action med mange skuespillere o.l. Og nå er det gjort :) Fra henne hører jeg nå for tiden kun om klatremus, Morten, harepus og andre dyrene i Hakkebakkeskogen :)

Jeg er overbevist over at barn vil få mye mer av hvilken som helst teaterforestilling dersom de kjenner historien på forhånd. I de tilfellene det er mulig har vi lest den aktuelle historien i god tid før selve besøket på teater. Denne gangen startet vi ca. 2-3 uker i forveien :) Til å begynne med fikk jeg god hjelp av vår norske bestemor som bladde i boken, gjenfortalte historien i forkortet variant og sang noen viser. Det viktigste er jo å vekke barnets interesse :)

Da interessen var på plass :) , brukte jeg aktivt selve boken med 2 CDer. DSB har lært utenatt mange viser ved å høre på CD:

Jeg kjente ikke historien selv fra før, og jeg ble bokstavelig talt forelsket i dette eventyret… så mye at jeg har undersøkt om det også finnes på russisk. JA! Nå for tiden leser jeg  Приключения в лесу ” Ёлки на горке”   for min datter før hun legger seg, så hun får eventyret på begge språk :)

Billettene ble kjøpt ved å bruke billettservice  – har bestilt på nett og hentet billettene på nærmeste Narvesen der jeg også betalte. Det er forresten også mulig å få billetter tilsendt i posten (skriver dette i tilfellet noen aldri har brukt billettservice.no før).

Det var vanskelig å finne GODE plasser – alle gode plassene var utsolgt og jeg tok sjansen på å sitte helt ytterst på 3. og 4. rad. Tanken min var er datteren uansett ville sitte på fanget under hele forestillingen.

Dette tilfeldige billettkjøpet har gitt meg en idé om det beste valget man kan gjøre ved kjøp av teaterbilletter for små barn,la oss si fra 2 til 4 år (det kan hende at dette rådet ikke passer akkurat for dere, men jeg skriver det allikevel…): neste gang skal jeg prøve å kjøpe billeter for to plasser som ligger bak hverandre i 1. og 2. rad – siden barnet uansett sitter på fanget, vil vi sette oss på rad 2, og på denne måten er vi garantert at ingen vil sitte foran oss slik at barnet vil få en god oversikt av det som foregår på scenen. M.a.o. for meg er det ikke så viktig lenger å ha plasser ved siden av hverandre – de kan også være bak hverandre… i hvert fall en stund fremover :)

Før teaterbesøket snakket vi også en del om hvordan man oppfører seg på teater o.l. Og så kom det den store dagen :)

På teater fikk vi utdelt det flotte programmet GRATIS! :) :) :)

Ellers, til informasjon: garderobeplikt 20 kroner. Og så endelig  sitter DSB og venter i spenning:

Forestillingen varte totalt 2 timer. Først 1 time, så 15 min. pause, og så 45 minutter med underholdning igjen. Annen akt var kanksje til tider litt skummelt for de minste, og det var faktisk en del som har valgt å se kun den første timen av forestillingen. I pausen var det mange som ønsket seg en tur på scenen :) , inkludert DSB:

Å si at forestillingen var flott – det er å si ingenting! Flotte kostymer, dekorasjoner, musikk, mange fantastiske barna-skuespillere! Det er ikke mulig å beskrive det hele – dette må oppleves! I etterkant har jeg funnet ut at DSB har fått med seg stort sett alt som forgikk på scenen, men det sterkeste inntrykket var å se Bestemor Skogmus fly av sted med vinden :) Denne episoden fikk jeg gjenfortalt om minst 100 ganger siden lørdagen :)

Nå for tiden spilles det mye teater hjemme (på eget initiativ fra DSB). Her er vår klatremus :)

Kort sagt, ANBEFALES!

Ellers, er vi nå tilbake til hverdagen. Selv om jeg er nå tilbake i jobb, har jeg planer om å fortsette med bloggskrivingen på kveldstid. Så følg med! :) Det kommer flere nye interessante innlegg i høst! Jeg vil anbefale deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epostadresse! ABONNER!

Forresten, 5 av mine lesere, som har abonnert på å motta nye innlegg direkte pr. email,har ikke aktivert epost-abonnement. Det kan hende at den sendte “confirmation”-emailen havnet i spamboksen i epostprogrammet deres. Man kan da sjekke spamboksen. Evt. kanskje dere ikke har bekreftet epost-abonnement ved å klikke på linken i “Confirmation”-email. M.a.o. hvis du har abonnert på å motta nye innlegg direkte til din epost, men allikevel ikke får informasjonsbrev fra meg om nye innlegg på bloggen – sjekk innboksen og/eller spamboksen eller prøv å abonnere en gang til, det setter jeg stor pris på!

En annen nyhet er at jeg har lagt til 2 nye leselottoer (for dem som er i gang med lesingen) på LAST NED-siden :) Enjoy!

Om du aldri har vært på teater med barn før, håper jeg at du er blitt inspirert til å oppleve dette. Om du har flere tips om emner “Barn og teater”, “På teater for første gang” o.l., skriv gjerne en kommentar – det er jo flott at vi foreldre deler våre erfaringer med hverandre!

Og til slutt, som vanlig :) Dersom du lurer på hvorfor innlegget mitt inneholder språklige og grammatiske feil, vær så snill og les min velkomsthilsen!

Vi snakkes!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 4 comments… read them below or add one }

Lena August 21, 2012 at 11:23

Fint med informasjon. Vi vurderte det men 2 timer er veldig krevende for min lille superaktive. Hadde et kinobesøk og cirjkus besøk i sommer og ser at vi bør vente litt. Vi hadde egentlig planer å se forestilling i Bjørneparken (anbefales) men det ble ikke noe av, da sluttet med det uke før vi dro ditt.

Reply

DSBs MAMMA August 21, 2012 at 21:05

Takk for kommentaren og takk for tipset om Bjørneparken, Lena! Jeg synes det er riktig at foreldre tar en egen vurdering om barnet “er klar” eller “er moden nok” for å gå på teater :) Jeg har sett at noen har frivillig valgt å se kun den første timen – for noen kan jo det være for mye av det gode :)

Reply

Hilde December 1, 2013 at 22:16

Hei! 

Vi vurderer nå Skjønnheten og Udyret på Christiania Teater jeg har aldri vært der før. Hvordan tror du det vil være å sitte på første rad for en jente på 8 år? Litt for nærme?  

Vi var på Annie på Forketeateret nå – og hun slet med å se mellom hodene fra 7 rad så jeg er redd for samme erfaring.. Men samtidig er jeg alltid skeptisk til første rad.. Får vi nakkekink liksom :-P  

Reply

DSBs MAMMA December 1, 2013 at 22:36

Hei, Hilde!
Oj, det var ett år siden jeg var på Christiania :) , jeg må svare ærlig – jeg vet ikke, men ut fra bildet i innlegget ser det ut at det kan bli litt ukomfortabelt å se opp fra 1.rad.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: