Nyttårsreise til Madeira!

by on 01/20/2013

Hei, alle sammen! Vet ikke helt hvordan jeg skal begynne å skrive igjen etter en så lang pause fra bloggskriving :) Selv om det er sent, vil jeg starte først og fremst med å ønske alle sammen GODT NYTT ÅR en gang til :) Selv om jeg hadde sagt ifra i mitt siste innlegg at jeg ikke skulle skrive på en stund, har jeg faktisk dårlig samvitighet for at jeg ikke skrev her på bloggen så lenge! Den gode nyheten er at jeg har samlet både krefter og motivasjon! Jeg har rett og slett tillatt meg å slappe fullstendig av :) , men nå er jeg tilbake! Med dette vil jeg åpne mitt første innlegg i 2013! :) Som noen av dere har fått med dere fra min Twitter-oppdatering, reiste vår lille familie til Madeira for å feire Nyttår iår annerledes enn alle de andre årene. Idag vil jeg skrive om denne reisen…

NYTTÅRSREISE TIL MADEIRA! – FUNCHAL

Jeg må innrømme at mine kunnskaper om Madeira før vi dro dit var veldig begrenset :) Jeg visste at det er ei øy i Atlanterhavet, at den tilhører Portugal og at de snakker portugisisk der, at det er langt å fly dit (ca. 6 timer) og at de har et fantastisk fyrverkeri på Nyttårsaften, som er kjent i hele verden slik at det er flere som reiser dit bare for å se det…

Nå som vi har vært der, er jeg sikker på at en eller annen gang i fremtiden kommer vi tilbake, fordi Madeira er virkelig et flott og spennende reisemål. Dessuten viste det seg at det spesielle klimaet der har en gunstig helsemessig effekt på DSBs polypper, noe som var nylig bekreftet av øre-nese-hals-spesialisten (og vi venter med å fjerne dem foreløpig… hurra, hurra!)

OK, tilbake til Madeira, eller til Funchal, Madeiras hovedstad, hvor vi var. Reisen bestilte vi gjennom Solia. Hotellet vårt var et gammelt, godt slitt hotell, og jeg vil på ingen måte anbefale det til noen, så jeg vil ikke nevne det en gang. MEN der nede gjorde vi litt research med tanke på hvilket hotell vi kunne tenke oss i fremtiden. Jeg traff et par som reiser til Madeira hvert eneste år, fikk mange gode tips fra dem og vi, mannen min og jeg, gikk rundt selv for å se…og ble enige om at de to hotellene vi kunne godt tenke oss å komme tilbake og bo i er :)

  • Porto Mare Hotel
  • The Cliff Bay Hotel, men vi må nok vente til vår treåring blir større :) fordi på dette hotellet stilles det visse krav til “dannelse”. Foreløpig – uaktuelt! :) :) :) Men flott er det der uansett! Noen av våre egne bilder:

En annen ting er at Madeira er en året-rundt-destinasjon! Det er deilig varmt om vinteren – vi gikk rundt i T-skjorter første uke i januar, og det er varmt, men levelig om sommeren, stort sett uten hetebølger, selv om det kan forekomme.

Apropos vinteren…jeg er veldig glad for at vi har opplevd Madeira rundt Nyttår. Tenker at bilder  viser mer enn tusen ord :)   – julestemning i Funchal:

Og selvfølgelig har vi opplevd det fantastiske fyrverkeriet! Her kan du se de to siste minuttene av det :)

Jeg føler at innlegget mitt er blitt veldig langt uten at jeg rakk å fortelle noe som helst om Funchal og Madeira,og det er ikke rart…Vi har totalt tatt rundt 600 bilder og har generelt opplevd mye på en uke. Skulle jeg skrive mer detaljert, måtte jeg skrive et separat innlegg om hver av attraksjonene, men dette er ikke en reiseblogg :) Jeg vil bare oppsummere her at Madeira er en ypperlig destinasjon for de som ønsker en aktiv ferie og ikke bare “ligge på stranden”-ferien :) MEN å reise til Madeira er relativt dyrt, i hvert fall dyrere enn Kreta

Til slutt vil jeg skrive at jeg har store planer for denne bloggen i 2013! Nyttårsfortsettet 2013, samt oppsummering av det som er gjort i 2012 kommer i neste innlegg! Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epostadresse! Følg med!

Og helt til slutt, som vanlig vil jeg nevne at dersom du synes at jeg gjør språklige feil når jeg skriver, vil jeg be deg om å lese min velkomsthilsen!

Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 4 comments… read them below or add one }

Marina January 21, 2013 at 22:23

Hei,

Og vi har opplevd en annerledes Jul enn ellers :) Veldig like opplevelser.
Vi har vært på i Puerto Rico, Gran Canaria. 5,5 timers reise og veldig behagelig klima der! Kan anbefale alle med barn å dra ditt på vinter. Vi var på en nydelig hotell Marina suites med veldig god mat, varm basseng og masse underholdning for barna. Eneste ulempe at det var gaske dyrt opphold (rimeligere hvis å komme ditt i andre uker enn rundt jul og nytt år).

Kunne du fortele om hvilke av aktiviteter likte barnet ditt best?

Reply

DSBs MAMMA January 27, 2013 at 12:42

Hei, Marina! Takk for din kommentar! Ja, vi tenker også at vi skal prøve å planlegge en viterreise hvert år – minst én uke, helst to… :) Vi vurderer Kapp Verde som feriemål for neste vinter :) – flyturen er enda lengre, ca. 9 timer… Vi får se, alt skal jo tilpasses jobbsituasjon…

Når det gjelder aktiviteter på Madeira, var det faktisk ikke så mange typisk barneaktiviteter. Vi gikk rundt mye, hun lekte i parker, lekeplasser, café, restauranger, badet i bassenget hver dag …så dagene gikk :) Av de tingene hun likte best kan jeg nevne det å reise med 2-etasjes sightseeing-buss og taubane :)

Reply

Na May 3, 2013 at 23:37

Hei Nadia

Vi var på ferie med vår datter på 3 i Egypt, El gouna fra 5-19 mars. bodde på Møvenpick hotell, veldig barnevennlig, ganske kort flytur 5 timer. mye bedre enn hurgada.

jeg vurderte også Kapp Verde

Men leste artikkelen om dårlige sykehus der og da tenkte jeg at Kapp Verde passet oss ikke så bra. 

vi var nemlig på ferie i Thailand ifjor og vi havnet på sykehuset der. Min datter hadde fått allergisk sjokk mot nøtter.  Så nå velger vi ferieplasser med kort vei til sykehuset i tilfelle det skjer noe. 
Takk for tips om Madeira 

Reply

DSBs MAMMA May 14, 2013 at 10:36

Takk for linken. Vi har heller ikke lyst å dra til Kapp Verde nå :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: