Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

by on 08/07/2013

Kjære lesere! I mitt første innlegg etter sommerferien vil jeg selvfølgelig fortelle om hva vi opplevde denne sommeren :) Denne gangen var det ingen lange diskusjoner om hvor vi ville dra på ferien – vi var enige allerede i januar om at vi likte Madeira så godt at vi ville komme tilbake om sommeren. Som sagt så gjort og…voilá – vi har hatt en vellykket Madeira reise i juli. I dette innlegget vil jeg gjerne tipse om hva voksne og barn kan oppleve på Madeira (i tilfellet DU skal dit neste sommer :) )MADEIRA REISE MED BARN

Nå som jeg har bladd gjennom tusenvis av våre sommerbilder fra vår Madeira reise, er det jammen ikke lett å kategorisere ferieopplevelser etter hva vi, og ikke minst DSB likte best. Derfor vil rekkefølgen i dette innlegget være tilfeldig. Alle nevnte priser er pr. juli 2013.

  • TAUBANE OG BESØK TIL BOTANISK HAGE:

Å kjøre med taubane i Funchal var stor suksess for vår treåring i januar. Dette likte hun kjempebra. Derfor bestemte vi oss for å gjenta opplevelsen også denne gangen.

Den blå taubanen – på vei opp.  Hele turen tar ca. 15 minutter:

Den blå taubanen oppe:

Denne gangen ville vi også se på skilpadder og eksotiske fugler og papegøyer i den botaniske hagen som ligger oppe på fjellet. For å komme dit måtte vi ta en taubane til. Totalt betalte vi 60 euro for tur-retur og inngang til botanisk hage.

Den hvite taubanen – på vei mot Botanisk hage:

Da vi kom til botanisk hage, fikk vi en kjedelig beskjed om at avdelingen for eksotiske fugler var stengt i 3 dager pga. årlig veterinarkontroll. Så et lite tips: undersøk dette på forhånd! Men selve hagen er kjempeflott! :)

  • PORTO SANTO  STRAND:

Den store attraksjon på Porto Santo er den 9 km lange stranden med sand som er kjent for sin helsebringende effekt.

Veien til Porto Santo startet fra besøket til dette lille reisebyrået som ligger rett bak hotell Vidamar Resorts i Funchal:

Der bestilte vi 1-dags cruise for oss tre. Vi ble hentet med buss på hotellet kl. 07.15 og kjørt tilbake til hotellet rundt 22. Det ble en lang dag for en fireåring, men dagen etter ville hun reise tilbake :) Prisen inkluderte også transfer fra fergekaia i Porto Santo til stranden og tilbake. Et lite tips: Betal ca. 20 euro ekstra for første klasses lounge med enkel matservering begge veier.  For barnefamilier er det verdt hver eneste ekstra krone, da barna kan sove på sofaene, samt at dere vil befinne dere på et separat område i båten så det er lettere å passe på barna enn i en stappfull turistklasse hvor du må sitte og passe på plassen din. Barn under 5 år reiser gratis :)

På selve stranden finnes det dusj, omkledningsrom, toalett, utleie av strandstoler og parasoler, samt en snackbar med enkle varmretter, iskrem og et stort utvalg av ferskpresset jus.

Her koser DSB seg glugg i hjel på stranden :)

  • SEA PLEASURE DELFIN-SAFARI:

Til å begynne med hadde vi planer om å oppleve denne flotte piratbåten:

For små Kaptein Sabeltann-entusiaster (bl.a. DSB :) ) er dette selve drømmen, men vi fikk et tips fra en fastboende kvinne med små barn om at det er mye bedre å ta katamaranen for da får barna se delfiner og/eller hvaler mye bedre enn fra den store piratbåten. Også her reiser barn under 5 år gratis :)

Så nært kan man faktisk oppleve delfinene, bare hold godt fast i hempen på redningsvesten :)

Redningsvest får man låne på båten:

Madeira er et ypperlig reisemål for en aktiv ferie. Jeg kunne fortsette å skrive om den tematiske parken i Santana, akvarium i Porto Moniz, gården “Quinta Pedagógica dos Prazeres“, Madeira Magic Kid’s City og flotte ekskusjoner som tilbys av diverse reisebyråer, men innlegget mitt er allerede ganske langt, og jeg vil derfor avslutte her :)

Til slutt vil jeg legge ut andre tilfeldige bilder fra vår Madeira reise:

HVOR HAR DERE VÆRT PÅ FERIE I SOMMER? Noen lure tips? :) Husk at du vil få 4 flotte PDF-bøker dersom du skriver din første kommentar på bloggen min :) (Gjelder ikke FB-kommentarer!)

Ærlig talt, vet jeg ikke når jeg kommer til å skrive i bloggen neste gang, men husk å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epostadresse! (Les her hvordan man abonnerer)

Og helt til slutt, som vanlig, vil jeg nevne at dersom du synes at innlegget mitt inneholder språklige feil, vær så snill og les min velkomsthilsen!

Vi snakkes!

P.S. Oh ja, vi har bestilt tur i høstferien også :)

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 4 comments… read them below or add one }

Sandra September 13, 2013 at 09:05

Så ut som om dere hadde det veldig koselig i Madeira :-) Fine bilder :-)
Vi har vært på ferie i Marrakech! Det må ha vært den fineste ferien jeg har vært på. Vi bodde på dette fantastiske hotellet – linken er fjernet

Reply

DSBs MAMMA September 13, 2013 at 19:19

Det ser jo veldig flott ut! Takk for kommentaren!

Reply

Hanne February 23, 2014 at 10:45

Hei. Så mange flotte, kreative tips du deler:-D 
Hanne 

Reply

DSBs MAMMA February 23, 2014 at 11:59

Hei, Hanne! Vi reiste til Madeira 3 ganger ifjor :) , så begynner å bli litt lokalkjent :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: