Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

by on 08/07/2013

Kjære lesere! I mitt første innlegg etter sommerferien vil jeg selvfølgelig fortelle om hva vi opplevde denne sommeren icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira. Denne gangen var det ingen lange diskusjoner om hvor vi ville dra på ferien – vi var enige allerede i januar om at vi likte Madeira så godt at vi ville komme tilbake om sommeren. Som sagt så gjort og…voilá – vi har hatt en vellykket Madeira reise i juli. I dette innlegget vil jeg gjerne tipse om hva voksne og barn kan oppleve på Madeira (i tilfellet DU skal dit neste sommer icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira. )madeira tips Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.MADEIRA REISE MED BARN

Nå som jeg har bladd gjennom tusenvis av våre sommerbilder fra vår Madeira reise, er det jammen ikke lett å kategorisere ferieopplevelser etter hva vi, og ikke minst DSB likte best. Derfor vil rekkefølgen i dette innlegget være tilfeldig. Alle nevnte priser er pr. juli 2013.

  • TAUBANE OG BESØK TIL BOTANISK HAGE:

Å kjøre med taubane i Funchal var stor suksess for vår treåring i januar. Dette likte hun kjempebra. Derfor bestemte vi oss for å gjenta opplevelsen også denne gangen.

Den blå taubanen – på vei opp.  Hele turen tar ca. 15 minutter:blue cable car Madeira Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Den blå taubanen oppe:taubane Madeira oppe Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Denne gangen ville vi også se på skilpadder og eksotiske fugler og papegøyer i den botaniske hagen som ligger oppe på fjellet. For å komme dit måtte vi ta en taubane til. Totalt betalte vi 60 euro for tur-retur og inngang til botanisk hage.

Den hvite taubanen – på vei mot Botanisk hage:taubane Madeira Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Da vi kom til botanisk hage, fikk vi en kjedelig beskjed om at avdelingen for eksotiske fugler var stengt i 3 dager pga. årlig veterinarkontroll. Så et lite tips: undersøk dette på forhånd! Men selve hagen er kjempeflott! icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira. botanisk hage Funchal Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

blomster i botanisk hage Ma Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

  • PORTO SANTO  STRAND:

Den store attraksjon på Porto Santo er den 9 km lange stranden med sand som er kjent for sin helsebringende effekt.porto santo Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Veien til Porto Santo startet fra besøket til dette lille reisebyrået som ligger rett bak hotell Vidamar Resorts i Funchal:Porto Santo Travel Agency Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Der bestilte vi 1-dags cruise for oss tre. Vi ble hentet med buss på hotellet kl. 07.15 og kjørt tilbake til hotellet rundt 22. Det ble en lang dag for en fireåring, men dagen etter ville hun reise tilbake icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira. Prisen inkluderte også transfer fra fergekaia i Porto Santo til stranden og tilbake. Et lite tips: Betal ca. 20 euro ekstra for første klasses lounge med enkel matservering begge veier.  For barnefamilier er det verdt hver eneste ekstra krone, da barna kan sove på sofaene, samt at dere vil befinne dere på et separat område i båten så det er lettere å passe på barna enn i en stappfull turistklasse hvor du må sitte og passe på plassen din. Barn under 5 år reiser gratis icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira. porto santo boat Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

På selve stranden finnes det dusj, omkledningsrom, toalett, utleie av strandstoler og parasoler, samt en snackbar med enkle varmretter, iskrem og et stort utvalg av ferskpresset jus.kaffe Porto Santo strand Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Her koser DSB seg glugg i hjel på stranden icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

porto santo strandlek Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

  • SEA PLEASURE DELFIN-SAFARI:

Til å begynne med hadde vi planer om å oppleve denne flotte piratbåten:santa maria boat Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

For små Kaptein Sabeltann-entusiaster (bl.a. DSB icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira. ) er dette selve drømmen, men vi fikk et tips fra en fastboende kvinne med små barn om at det er mye bedre å ta katamaranen for da får barna se delfiner og/eller hvaler mye bedre enn fra den store piratbåten. Også her reiser barn under 5 år gratis icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira. sea pleausure Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Så nært kan man faktisk oppleve delfinene, bare hold godt fast i hempen på redningsvesten icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira. delfin safari Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Redningsvest får man låne på båten:redningsvest Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

delfiner Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

delfinen i havet Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Madeira er et ypperlig reisemål for en aktiv ferie. Jeg kunne fortsette å skrive om den tematiske parken i Santana, akvarium i Porto Moniz, gården «Quinta Pedagógica dos Prazeres«, Madeira Magic Kid’s City og flotte ekskusjoner som tilbys av diverse reisebyråer, men innlegget mitt er allerede ganske langt, og jeg vil derfor avslutte her icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Til slutt vil jeg legge ut andre tilfeldige bilder fra vår Madeira reise:Madeira views 01 Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Madeira views 02 Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Madeira views 03 Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Santana houses Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

Fishing Country in madeira Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

fish Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

HVOR HAR DERE VÆRT PÅ FERIE I SOMMER? Noen lure tips? icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira. Husk at du vil få 4 flotte PDF-bøker dersom du skriver din første kommentar på bloggen min icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira. (Gjelder ikke FB-kommentarer!)

Ærlig talt, vet jeg ikke når jeg kommer til å skrive i bloggen neste gang, men husk å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epostadresse! (Les her hvordan man abonnerer)

Og helt til slutt, som vanlig, vil jeg nevne at dersom du synes at innlegget mitt inneholder språklige feil, vær så snill og les min velkomsthilsen!

Vi snakkes!

P.S. Oh ja, vi har bestilt tur i høstferien også icon smile Reise med barn: Tips til ferie på Madeira.

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

Kommentarer fra Facebook:

{ 4 comments… read them below or add one }

Sandra september 13, 2013, kl. 09:05

Så ut som om dere hadde det veldig koselig i Madeira :-) Fine bilder :-)
Vi har vært på ferie i Marrakech! Det må ha vært den fineste ferien jeg har vært på. Vi bodde på dette fantastiske hotellet – linken er fjernet

Svar

DSBs MAMMA september 13, 2013, kl. 19:19

Det ser jo veldig flott ut! Takk for kommentaren!

Svar

Hanne februar 23, 2014, kl. 10:45

Hei. Så mange flotte, kreative tips du deler:-D 
Hanne 

Svar

DSBs MAMMA februar 23, 2014, kl. 11:59

Hei, Hanne! Vi reiste til Madeira 3 ganger ifjor :) , så begynner å bli litt lokalkjent :)

Svar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: