Kreta andre år på rad!

by on 06/28/2012

Kjære lesere! Uff…det er lenge siden jeg skrev her, ikke sant? Det føles nesten uvanlig å trykke på tastaturen igjen :) Jeg kunne selvfølgelig skrive på forhånd at vi skulle på ferie til Hellas alle sammen, men jeg er av den forsiktige typen som ikke annonserer slike ting på Facebook, i bloggen osv. Om noen vil vite hvorfor, vil jeg svare i kommentarfeltet til dette innlegget :) Som dere har skjønt – alt er bra med oss! :) Vi har hatt en fantastisk ferie på Kreta med masse sol, bading, god mat osv. osv.

KRETA ANDRE ÅR PÅ RAD!

Jeg er kjempeglad at vi har oppdaget Kreta som feriemål for oss! :) Om triste økonomiske ting som skjer med Hellas akkurat nå vil jeg ikke skrive i dette innlegget. Dette er et annet emne… Ifjor reiste vi til Kreta for første gang – til Makrigialos! Kreta er så flott at vi har valgt å reise dit også i år :) – til Kissamos! Dette innlegget er en blanding av mine minner og tips.

2011 – MAKRIGIALOS, FERIE PÅ SUNWING RESORT:

Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord :) Dessuten kan du lese all relevant informasjon om dette stedet på Ving sine nettsider. Derfor tenker jeg at det er unødvendig med masse beskrivelser – kun stikkord og egne bilder!

Fantastic view, isn’t it?

Hele stedet er flott, men hvis dere vil unne dere litt ekstra luksus – bestill et rom på Makrigialos Ocean Beach Club! Ifjor valgte vi Ocean Beach Club mest fordi DSB pleide å sove rundt 1,5 – 2 timer på dagen, og vi ville ha direkte utgang fra vårt rom til (nesten) privat basseng som vi kunne bruke mens hun sov. Dette store bassenget deles av kun ca. 8-10 rom:

Og selvfølgelig hadde DSB stor glede av bassenget :)

Ikke bare av bassenget…. stedet er skapt for at små og store barn skal kose seg :) Det finnes alt man kan tenke seg på et slikt sted – barnebassenger, show for barn og for voksne med barn :) , barnedisko, “barnehage” for barn fra 3 år, lekeplassen…

…selveste Lulu og Bernie! :) Og alle som ønsker kan ta et bilde med dem :) – det er alltid LA-A-ANG kø av barn som ønsker det!

Barnedisko – STOR favorittaktivitet blant mange barn! Jeg har tidligere skrevet om DSBs kjærlighet for barnedisko. Der kan man bruke noen uforbrent energi :) Legg merke til en gutt og ei jente på bildet som danser sammen – Is it a white dance, I wonder?! :)

Dagsaktiviteter:

Veien til stranden fra Ocean Beach Club – tok ca. 5-7 min. å gå med en toåring :)

Én av de to strendene:

Andre bassenger på Makrigialos Ocean Beach Club:

Fitness og SPA :)

Et lite tips: Frokost er OK, men ikke bestill all inclusive! Maten på hotellet er grei, men ganske kjedelig sammenliknet med maten på “Zorbas”, én av de lokale restaurantene som ligger ved siden av hotellet. Maten der var HELT FANTASTISK! Advarsel: fare for å legge på seg! :)

Ellers, er selve byen Makrigialos omtrent fraværende – det er kun butikker og tavernaer for turister.

Vi møtte mennesker som har reist til Sunwing Resort i Makrigialos 3 år, 7 år på rad, og til og med et par som har reist dit 13 år på rad :) Unbelievable! Selv likte vi den ferien veldig godt, men vi bestemte oss for å ikke komme tilbake dit, men besøke et nytt sted på Kreta…og valgte i

2012 – KISSAMOS, FERIE PÅ ET LITE FAMILIEHOTELL:

I motsetning til Makrigialos er Kissamos en levende by :) Etter gigantisk Sunwing Resort ifjor føltes det litt rart å være på et hotell som har totalt 25 rom til å begynne med. Formelt sett har dette vært en økonomivariant sammenlignet med fjorårets luksus :) Ja, det var mye billigere enn ifjor, men på mange måter var det masse luksus allikevel – det var veldig personlig :) I slutten av ferien følte vi oss som deres venner som kom på besøk, nesten som en del av den greske familien som driver dette hotellet :)

Selve hotellet er nytt og flott. Rommene er virkelig store! Eieren er perfeksjonist deluxe – vi har lagt merke til mange flotte detaljer på hotellet.

Basseng, sol, strand, sjø, god mat – hva mer trenger man på ferien? Noen trenger vel også is :)

Igjen vil jeg ikke skrive så mye. Informasjonen om hotellet “Nautilus Bay” kan du lese på Apollo sine sider, på booking.com eller på hotellets egen nettside. Jeg vil her kun vise noen egne bilder :)

Og hotellet ligger rett ved sjøen – maks. 20-50 meter å gå:Begge feriemål: ANBEFALES! Det siste stedet kunne vi godt tenke oss å reise til en gang til :)

Alle kommentarer med tips om steder i Hellas (og andre land) som passer for småbarnsfamilier er høyt ønskelig! Deres kommentarer setter jeg stor pris på!

Har nesten glemt vår viktige nyhet: DSB er blitt 3 år! Hun er ikke en toåring lenger…

I slutten av hvert innlegg pleier jeg å anbefale å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din email og lover å skrive om ett eller annet emne som høres interessant ut. Idag vil jeg ikke love noe, jeg ligger allerede på etterskudd med de innleggene jeg hadde tenkt å skrive. Jeg husker alt jeg har lovet til dere, mine kjære lesere! Jeg innser nå at de målene jeg har satt meg for 2012 mest sansynnlig ikke blir oppnådd, men som minst kan jeg prøve å fullføre det jeg har lovet tidligere og skrive de innleggene jeg hadde planlagt.  So, in any caseFølg med og abonner!

Og til slutt, som vanlig: dersom du synes at mitt innlegg inneholder språklige, grammatiske feil o.l., vil jeg be deg om å lese min velkomsthilsen!

Ønsker dere alle sammen, GOD FERIE! Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: