Sommer, sol, barn og strand!

by on 07/19/2012

Hei! Det har vært en regnful sommer hittil :) Solen er på ferie…Vi har vært en del inne slik at jeg begynte å få nostalgi etter solrike dager vi hadde i Hellas. Jeg har begynt å mimre om varm sommer og lykkelige øyeblikk på stranden. Som resultat fikk jeg lyst til å skrive dette innlegget der jeg vil oppsummere mine tips til strandaktiviteter for barn. Selv om dette er helt banale ting, velger jeg alikevel å skrive om dem – enkle ting som gjør meg lykkelig :)

SOMMER, SOL, BARN OG STRAND – STRANDAKTIVITETER FOR BARN (2-5 år)

Nå spår de at det er litt sol på vei :) Og hvis noen av mine lesere er i syden nå og leser min blogg på sin ipad, håper jeg at dette innlegget er midt i blinken for dere!

OK, hva kan man gjøre med barn på stranden? Hva kan barn gjøre på stranden? -Gå langs stranden. -Bade. -Leke med sand. Er det alt?

Jeg har sett på våre feriebilder og prøvd å huske hva vi gjorde på stranden…Her er noen av våre strandaktiviteter:

 1. Lage spor.
 2. Lete etter stein, skjell o.l. Vi har for eksempel samlet en kolleksjon av glatte, fine steiner. Disse kan brukes til mye rart: å male dem i ulike farger og bruke som mosaikk, å male noe på dem f.eks.sifrer, bokstaver, prikker, figurer o.l., å lage noe av dem, f.eks. domino. (Bildet nedenfor er ikke mitt :) – kilden er gitt på selve bildet )
 3. Lage hjerter og andre figurer, mosaikkbilder o.l. av steiner og/eller skjell.
 4. Hoppe over bølger.
 5. Grave bena, hender, kroppen i sanden.
 6. Tegne på stranden, tegne sandengler o.l.
 7. Bygge sandslott med mamma og/eller pappa.  Alt fra enkle modeller som dette: eller dette: Til mer kompliserte konstruksjoner :)
 8. Lage vanntunneler i sand.
 9. Finne selv venner for å bygge sandslott o.l. sammen :)
 10. Lese bøker sammen. “Karsten og Petra vil lære å svømme” av Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt  er en flott bok for barn (3-6 år) å lese på stranden! (spesielt hvis du har et barn som er redd for å svømme i sjøen).
 11. Lese enkle ord (bokstaver, setninger) skrevet i sand.
 12. Lage av sand bokstaver/enkle ord. Lese bokstaver/enkle ord laget av sand.
 13. Se på skyer – finn på/fantaser hva de likner på :) Dette bildet er ikke mitt :) – kilden er gitt på selve bildet:
 14. Lære å posere for fotografen. Vis noen positurer til barnet -det kan være veldig morsomt å lære små barn å posere :)
 15. Kose seg :) massevis!!!

Er det noen andre idéer og tips til aktiviteter på stranden? Skriv gjerne en kommentar, det setter jeg stor pris på!
Dette innlegget er også ment som en påminnelse til meg selv om at det er banale, enkle ting som får oss til å føle oss lykkelige. Kanskje altfor bastant påstand, men inspirasjonen kommer fra artikkelen som jeg har nylig lest i A-magasinet (fant ikke selve artikkelen, men fant en lignende artikkel om det samme i Dagbladet :) ) og denne videoen:

Jeg husker alt jeg har lovet tidligere om diverse innlegg som jeg hadde planlagt å skrive. Det kommer etterhvert :) Akkurat nå vil jeg koble helt av (m.a.o. jeg skal ikke bruke Internet :) ) de to neste ukene. Jeg tar en liten ferie, men jeg kommer tilbake! Så følg med og  abonner!

Og til slutt, som vanlig :) vil jeg be deg om å lese min velkomsthilsen dersom du synes at jeg gjør mange feil når jeg skriver :)

FORTSATT GOD SOMMER! PÅ STRANDEN ELLER IKKE, MEN KOS DERE MASSEVIS UANSETT!!! :)

Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 4 comments… read them below or add one }

Marina July 3, 2013 at 22:42

Når jeg var barn, lekte min mor forskjellige ”steiner”-lek med meg på stranda. For eksempel, en sprer steiner på tilfeldig måte på matte eller håndkle. Hver persjon har sin “leder”-stein. Du kaster “leder”-stein i luften og prøver å ta en annen stein fra matte og å ta imot “leder”-stein tilbake fra luften (alt med samme hånd). Hvis du klarer det, legger du ”fanget” stein til side og fortsetter “jakt” videre. Hvis ikke, er det andres tur. Vinner en person som samlet de fleste steiner fra matte. For de som blir veldig flink med høyre hånd, kan prøve gjøre dette med venstre hånd. God trening for reaksjon og motorikk ;)

Reply

DSBs MAMMA July 17, 2013 at 23:30

Ja, Marina, tusen takk for tipset! Skal prøve dette når min datter blir større :)

Reply

KB July 12, 2014 at 23:45

Tips: Leke med plastball. Kan leke med den i vannet eller på land. Bølgene og vinden vil uansett drive den innover til land om den skulle havne litt ut. Jeg har bedre erfaring med en ball som har litt vekt enn de oppblåsbare badeballene som lett fyker av gårde med vinden.

Reply

DSBs MAMMA July 13, 2014 at 18:32

Takk for tipset! :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: