Sommer, sol, barn og strand!

by on 07/19/2012

Hei! Det har vært en regnful sommer hittil icon smile Sommer, sol, barn og strand! Solen er på ferie…Vi har vært en del inne slik at jeg begynte å få nostalgi etter solrike dager vi hadde i Hellas. Jeg har begynt å mimre om varm sommer og lykkelige øyeblikk på stranden. Som resultat fikk jeg lyst til å skrive dette innlegget der jeg vil oppsummere mine tips til strandaktiviteter for barn. Selv om dette er helt banale ting, velger jeg alikevel å skrive om dem – enkle ting som gjør meg lykkelig icon smile Sommer, sol, barn og strand! sommer Sommer, sol, barn og strand!

SOMMER, SOL, BARN OG STRAND – STRANDAKTIVITETER FOR BARN (2-5 år)

Nå spår de at det er litt sol på vei icon smile Sommer, sol, barn og strand! Og hvis noen av mine lesere er i syden nå og leser min blogg på sin ipad, håper jeg at dette innlegget er midt i blinken for dere!

OK, hva kan man gjøre med barn på stranden? Hva kan barn gjøre på stranden? -Gå langs stranden. -Bade. -Leke med sand. Er det alt?

Jeg har sett på våre feriebilder og prøvd å huske hva vi gjorde på stranden…Her er noen av våre strandaktiviteter:

 1. Lage spor.spor på stranden3 727x1024 Sommer, sol, barn og strand!
 2. Lete etter stein, skjell o.l. Vi har for eksempel samlet en kolleksjon av glatte, fine steiner. Disse kan brukes til mye rart: å male dem i ulike farger og bruke som mosaikk, å male noe på dem f.eks.sifrer, bokstaver, prikker, figurer o.l., å lage noe av dem, f.eks. domino. (Bildet nedenfor er ikke mitt icon smile Sommer, sol, barn og strand! – kilden er gitt på selve bildet )steiner fra stranden Sommer, sol, barn og strand!
 3. Lage hjerter og andre figurer, mosaikkbilder o.l. av steiner og/eller skjell.hjerte av steiner1 1024x841 Sommer, sol, barn og strand!
 4. Hoppe over bølger.hoppe over bølger1 810x1024 Sommer, sol, barn og strand!
 5. Grave bena, hender, kroppen i sanden.grave bena i sanden 1024x747 Sommer, sol, barn og strand!
 6. Tegne på stranden, tegne sandengler o.l.
 7. Bygge sandslott med mamma og/eller pappa.  Alt fra enkle modeller som dette:sandslott 1024x737 Sommer, sol, barn og strand! eller dette:barn bygger sandslott 1024x777 Sommer, sol, barn og strand! Til mer kompliserte konstruksjoner icon smile Sommer, sol, barn og strand! pyramide av sand 1024x797 Sommer, sol, barn og strand!
 8. Lage vanntunneler i sand.vanntunnel på stranden 1024x737 Sommer, sol, barn og strand!
 9. Finne selv venner for å bygge sandslott o.l. sammen icon smile Sommer, sol, barn og strand! kids on the beach1 1024x732 Sommer, sol, barn og strand!
 10. Lese bøker sammen. «Karsten og Petra vil lære å svømme» av Tor Åge Bringsværd og Anne G. Holt  er en flott bok for barn (3-6 år) å lese på stranden! (spesielt hvis du har et barn som er redd for å svømme i sjøen).karsten og petra vil lære å svømme1 Sommer, sol, barn og strand!
 11. Lese enkle ord (bokstaver, setninger) skrevet i sand.les på stranden 1024x737 Sommer, sol, barn og strand!
 12. Lage av sand bokstaver/enkle ord. Lese bokstaver/enkle ord laget av sand.ferie 1024x734 Sommer, sol, barn og strand!
 13. Se på skyer – finn på/fantaser hva de likner på icon smile Sommer, sol, barn og strand! Dette bildet er ikke mitt icon smile Sommer, sol, barn og strand! – kilden er gitt på selve bildet:skyer Sommer, sol, barn og strand!
 14. Lære å posere for fotografen. Vis noen positurer til barnet -det kan være veldig morsomt å lære små barn å posere icon smile Sommer, sol, barn og strand! barn poserer for fotograf 791x1024 Sommer, sol, barn og strand!positur 732x1024 Sommer, sol, barn og strand!
 15. Kose seg icon smile Sommer, sol, barn og strand! massevis!!! kos 712x1024 Sommer, sol, barn og strand!

Er det noen andre idéer og tips til aktiviteter på stranden? Skriv gjerne en kommentar, det setter jeg stor pris på!
Dette innlegget er også ment som en påminnelse til meg selv om at det er banale, enkle ting som får oss til å føle oss lykkelige. Kanskje altfor bastant påstand, men inspirasjonen kommer fra artikkelen som jeg har nylig lest i A-magasinet (fant ikke selve artikkelen, men fant en lignende artikkel om det samme i Dagbladet icon smile Sommer, sol, barn og strand! ) og denne videoen:

Jeg husker alt jeg har lovet tidligere om diverse innlegg som jeg hadde planlagt å skrive. Det kommer etterhvert icon smile Sommer, sol, barn og strand! Akkurat nå vil jeg koble helt av (m.a.o. jeg skal ikke bruke Internet icon smile Sommer, sol, barn og strand! ) de to neste ukene. Jeg tar en liten ferie, men jeg kommer tilbake! Så følg med og  abonner!

Og til slutt, som vanlig icon smile Sommer, sol, barn og strand! vil jeg be deg om å lese min velkomsthilsen dersom du synes at jeg gjør mange feil når jeg skriver icon smile Sommer, sol, barn og strand!

FORTSATT GOD SOMMER! PÅ STRANDEN ELLER IKKE, MEN KOS DERE MASSEVIS UANSETT!!! icon smile Sommer, sol, barn og strand!

Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

Kommentarer fra Facebook:

{ 4 comments… read them below or add one }

Marina juli 3, 2013, kl. 22:42

Når jeg var barn, lekte min mor forskjellige »steiner»-lek med meg på stranda. For eksempel, en sprer steiner på tilfeldig måte på matte eller håndkle. Hver persjon har sin «leder»-stein. Du kaster «leder»-stein i luften og prøver å ta en annen stein fra matte og å ta imot «leder»-stein tilbake fra luften (alt med samme hånd). Hvis du klarer det, legger du »fanget» stein til side og fortsetter «jakt» videre. Hvis ikke, er det andres tur. Vinner en person som samlet de fleste steiner fra matte. For de som blir veldig flink med høyre hånd, kan prøve gjøre dette med venstre hånd. God trening for reaksjon og motorikk ;)

Svar

DSBs MAMMA juli 17, 2013, kl. 23:30

Ja, Marina, tusen takk for tipset! Skal prøve dette når min datter blir større :)

Svar

KB juli 12, 2014, kl. 23:45

Tips: Leke med plastball. Kan leke med den i vannet eller på land. Bølgene og vinden vil uansett drive den innover til land om den skulle havne litt ut. Jeg har bedre erfaring med en ball som har litt vekt enn de oppblåsbare badeballene som lett fyker av gårde med vinden.

Svar

DSBs MAMMA juli 13, 2014, kl. 18:32

Takk for tipset! :)

Svar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: