Vi møter afrikanere! – UKE 7. Del 2. Afrika. Jungel.

by on 03/27/2012

Hei! Her kommer fortsettelsen av vår temauke om Afrikas jungel. Ditt/dine barn vet allerede hvilke dyr som bor i Afrika. Denne gangen møter vi mennesker fra Afrika! afrikanere

UKE 7. DEL 2. AFRIKA. JUNGEL.

1. Vi fortsetter vår “reise” (Begynnelsen finner du her)…Oj, hvem er der? Visste du/dere ikke at det er afrikanere som bor i Afrika? ... Ja, afrikanere! La oss se hvordan de ser ut! Vis bildene av afrikanere som du liker, evt. finn egne eller andre bilder fra blader, bøker o.l. Du kan også vise denne videoen (eller finne andre videoer på Youtube som du liker). Mens dere ser sammen på bilder/video, beskriv (f.eks. disse kvinnene på bildet liker å pynte seg/bruker mange smykker/maler ansiktet o.l.).


2. Sett på afrikansk musikk. Spill på “liksom-trommer” (det kan være kasseroller/papirkurver o.l. som er snudd opp ned ). Flott om du har en tromme hjemme :) Føl denne musikken og forestil dere at dere er i Afrika! :)


3. Har du lagt merke til afrikanere er bekymret for noe? Snart starter det tropiske regn! De må bygge hytter!  Vi kan hjelpe dem og bygge en hytte! :) Bruk alt av det du har hjemme som kan brukes :) Den enkleste hytte-varianten er å dekke et bord/et tørkestativ o.l. med et pledd :) Her er våre hytter:liksom afrikansk hytte lek

afrikansk hytte lek

DSB har bygget sin egen hytte mens jeg holdt på å bygge en annen hytte :) barn bygger selv

4.  Se på det tropiske regnet:


Nå som vi har bygd en hytte, kan du gjemme deg der! (Evt.  …, kan vi gjemme oss der! :) ). Hør på regnet (regnlyd finner du inull) mens dere sitter i hytta :)

5. Mens det regner, kan dere for eksempel, lage afrikanske smykker sammen :) Det selges ulike sett med store “perler” laget av tre. Jeg har sett dem hos Sprell og Riktige leker. Disse er fint å bruke for små-motorikk-stimulering (du finner mer informasjon om hvordan man kan stimulere den taktile sansen og små motorikk her). Om du ikke har slike “perler”, er det fult mulig å bruke en tykk tråd og store knapper o.l. :)

store perler av tre for å trene små motorikk

6. Det har sluttet å regne! :)   Alle er glade! Afrikanere har begynt å forberede seg til festen. La oss også gjøre det! Kjøp ufarlig kroppsmaling og tillat barnet å male på seg selv og dere, voksne – fin terapeutisk øvelse :) Mal på hverandre og ha det gøy! Her er våre forberedelser til festen :)

DSB har pyntet seg med smykker :) forberedelse til afrikansk barnefest hjemme

Her skal det males! :)

Barn maler på kroppen

Hælene skal jo også males! :) kroppsmaling for barn

Barn elsker kroppsmaling

Min datter ble helt oppslukt av kroppsmaling! :) Plutselig ville hun male seg på leppene foran speilet :) Barn elsker å male seg

Å male mamma er også gøy! :) Tillat barnet å male deg!

7. Og selvfølgelig…afrikansk dans! Sett på afrikansk musikk, bruk trommer, tamburin, maracas o.l. Løp, hopp, dans din versjon av afrikansk dans, spill på tromme og ha det gøy! :)
[audio:afrikansk dans.mp3]

Afrikansk barnefest hjemme

Afrikansk tromme har vi laget av Ikea-papirkurv :)

Lag afrikansk tromme for barn av Ikea papirkurv!

DSB danser sin versjon av afrikansk dans :) Barn danser afrikansk dans

Her løpes det vilt! :) Afrikansk barnefest hjemme8. Ikke glem å reise hjem igjen (se på kartet og vis Europa til barnet). Som minner fra deres “reise” kan du bruke en vegg, en magnettavle, et kjøleskap o.l. og henge bilder av alle dyrene som dere har sett i Afrikas jungel :) Her er våre “minner” :) Temauke om Afrika for små barn

OK, håper at du er blitt inspirert til å gjennomføre denne temauken om Afrika med ditt/dine barn! Jeg setter stor pris på å få en kommentar fra deg med din mening om denne temauken, dine idéer, tips o.l. og ikke minst din erfaring: Er det noe fra Afrika-temauken som ditt/dine barn likte spesielt godt?

Neste gang (neste temauke) “reiser” vi tilbake til Afrika, men denne gangen besøker vi Afrikas savanne! For å ikke gå glipp av vår “reise”, vil jeg anbefale deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epost-adresse!

NYHET: Jeg har planer om å lage den russiske versjonen av mitt nettsted :) Jeg trenger i hvert fall å prøve :) Og… DET TAR TID!!! Det kan hende er at dette er mitt siste innlegg før påsken. Jeg kommer sannsynligvis  ikke til å skrive  noe på minst 1,5 uke. Vær så snill, ikke glem meg! :) Jeg er her :) Titt innom, man vet jo aldri…

Til slutt, som vanlig: dersom du synes at dette innlegget inneholder språklige uklarheter/feil o.l., vil jeg be deg om å lese min velkomsthilsen!

Vi snakkes! Og God Påske! :)

 

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 2 comments… read them below or add one }

Rebecca March 27, 2012 at 20:16

Så utrolig kult! 

Reply

DSBs mamma March 28, 2012 at 06:36

Takk for din kommentar! Hyggelig å høre! :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: