En reise under vann. – UKE 6. Del 2. Undervannsverden.

by on 02/09/2012

Hei! Jeg fortsetter med forrige emne. Denne gangen skal vi svømme ute i det åpne havet :)

UKE 6. DEL 2. UNDERVANNSVERDEN

1. Plasser bilder av sjødyr osv. på kjøleskapet, en magnettavle, en vegg, en dør o.l. Barnet vil sikkert vise interesse for nye bilder. Se på bildene sammen! Fin anledning til å snakke sammen om diverse sjødyr.

Om du ikke har mulighet til å skrive ut Google-bilder, kan du evt. finne et blad som f.eks. “National Geographic”, “Natur&Foto” o.l. med bilder som du kan klippe ut og bruke. Det finnes også ulike kort, plakater, puslespill o.l., f.eks. til dette emnet kan man bruke puslespillet “Sjø og alger” (pris: 75 kr på naturogfritid.no): 

Selv har jeg brukt en plakat kjøpt i Russland:

2. Fortell til barnet om dykkere, om at de bruker en spesiell drakt under vann, puster luft fra dykkerflasker og bruker dykkemasken for å kunne se. Vis gjerne bilder av dykkere.

3. Se nøye på en spekkhogger og/eller en hai. Oppfordr barnet til å “svømme bort” (løpe) fra den/dem og gjemme seg. Bruk gjerne noe morsom musikk.

4. Haien har ødelagt skroget på “ubåten” vår! (Se pkt.5 i forrige innlegg for hvordan vi har laget “en ubåt” :) ) Vi trenger å ta på en dykkerdrakt for å reparere ubåten! Du kan late som du tar på deg drakten. Du kan også bruke ulike ting (plastflasker, dykkebriller, en slange o.l) for å “lage en dykkerdrakt” for barnet. Båten skal repareres! :) Barnet kan banke på ubåten med en lekehammer o.l. Fortell om at det er mørkt under vann, derfor trenger en dykker en lommelykt :)

5. Slå av lyset, sett på musikk og dans med lommelykter i mørket. Ha det gøy!
[audio:undervannsverden.mp3]

Disse bildene er tatt med blitz, det er egentlig mørkt i rommet. DSB er fascinert av lommelykten :)

6. På havets bunn ligger det en skattekiste :) Lag på forhånd “en skattekiste” for ditt/dine barn med mynter, kjeder o.l.

7.  Nå skal ubåten vår tilbake til overflaten :) Oj, her møter vi en hval! :) Se, så stor den er! Se, den lager en fontene!


8. Bruk en klysterballong for å lage en fontene! La barnet lære å klemme på klysterballongen, det er en fin øvelse for små hender :)

9. Oj, her møter vi delfiner! La oss bli venner med dem :) Du kan se denne tegnefilmen sammen med barnet ditt:


(Om sommeren kan du kjøpe en oppblåsbar delfin for å leke på stranden :) )

10. Nå gjenstår det bare å tegne alt sammen! :) Oppfordr barnet til å bruke mye blå maling for å tegne en sjø. Gi barnet lov til å tegne på hele arket :) Det er jo vannet som flyter utover :)

Husk null! :) Hos oss ble havet litt for flytende bokstavelig talt :)

Jeg har deretter brukt fargeleggingsjabloner med en hval, en blekksprut og maneter. Vi har laget flere tegninger med dem. Her er prosessen og resultatet :)

Husk å plassere tegningene på kjøleskapet eller et annet sted der barnet kan se dem.

NB! Om du vil prøve å tegne med ditt/dine barn på denne måten, dvs. ved å bruke fargeleggingsjabloner, kan du få 3 fargeleggingsjabloner med en hval, en blekksprut og maneter tilsendt til din email – bare skriv i en kommentar til dette innlegget om at du ønsker det!

Nå avlutter jeg dette spennende emnet :) Jeg håper at du har fått mange idéer om hvordan du kan introdusere den flotte verden under vann for ditt/dine barn! Jeg håper at dere kan ha det gøy sammen ved å gjennomføre (noen av) disse aktivitetene :) Jeg setter stor pris på om du forteller i en kommentar hvordan ditt/dine barn reagerte på innholdet i denne temauken. Hva likte de best?

Om du er skeptisk…bare prøv å gjøre noe du synes høres morsomt ut sammen med ditt/dine barn og skriv gjerne en kommentar om hvordan det gikk…

Snart starter vi det store emnet om Afrika :) Afrika skal “studeres” på kryss og tvers :)

Du vil bl. a. lese om  vår “reise” til  jungelen og savannen :) og om alle de tingene vi gjorde i Afrika :) For å ikke gå glipp av temauker om Afrika og andre artikler, vil jeg anbefale å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-mail.

Og helt til slutt, som vanlig: dersom du lurer på hvorfor dette innlegget inneholder noen rare grammatiske feil, språklige uklarheter o.l., vær så snill og les min velkomsthilsen!

Vi snakkes!

P.S. Jeg blir veldig takknemlig om du bruker noen av disse flotte knappene :)

 

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 6 comments… read them below or add one }

kristin didriksen February 21, 2012 at 22:23

Hei likte det jeg fikk se, ønsker gjerne å få ter fargeleggingsjabloner på min mail. Mvh Kristin

Reply

DSBs mamma February 21, 2012 at 23:11

Nå er de sendt. Lykke til med maling! :)

Reply

Hdrechsler March 9, 2012 at 14:59

Hei, Jeg har gått glipp av dette innlegget. Jeg ønsker gjerne fargeleggingssjablonger tilsendt på min e-post.

Mvh heidi 

Reply

DSBs mamma March 9, 2012 at 16:26

Sender dem ikveld etter leggetid :)

Reply

Hdrechsler March 20, 2012 at 13:02

Hei tenkte jeg skulle gi deg et tips.

På søstrene grene har de forskjellige bokser med klistremerker på ark som skal fargelegges også limes på en bakrunn. Omtrent det samme som du viser her. Veldig greit når man skal reise med fly og ikke kan ha med seg maling. Tror det kostet 25 kr for en pakke med 1 ark klistremerker, 1 bakgrunn og farger. 

Reply

DSBs mamma March 20, 2012 at 19:22

Takk for tipset! :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: