Hva skjer på himmelen? – UKE 4. Del 2. Atmosfæren.

by on 01/08/2012

Hei, alle sammen! Det er en stund siden jeg skrev begynnelsen på UKE 4. På tide å fortsette! Forrige gang laget vi en luftballong for kosedyrene :) Denne gangen skal vi finne ut hva som skjer på himmelen.

UKE 4. DEL 2. ATMOSFÆREN.

1. Se på videoen med flyvende skyer. Det er vakkert å se på!

2. Forsiktig! Vi er i skyen nå :) For å føle dette trenger vi damp. Hvis du har en luftfukter (der luften ikke er kjempevarm), la barnet føle luftens fuktighet og vektløshet. Det er også mulig ” å lage en sky” på baderommet :)

3. Barnet kan late som om et sjal, litt hvit stoff o.l. er skyer. Dans sammen med skyene! Jeg har rett og slett “laget skyer” av papir. Det er gøy å snurre rundt, å danse, å hoppe o.l.:

Her er mitt forslag til musikken som kan brukes:

4. Blås såpebobler. Vi kan også late som om de er skyer :)

5. Fortell til barnet at himmelen ikke er alltid klar: det skjer at det tordner, det lyner, det regner o.l. Se på denne videoen:

Fonetisk øvelse:

Det var en gang små regndropper i en liten sky. De sov rolig helt til det begynte å blåse: “O-O-O!”. Det tordnet: “BAM-BAM-BAM!”. Det lynte: “TRRR-TRRR-TRRR!”. Og regndroppene falt på bakken: “A-A-A!”

6. Du kan lage en regnsky. La barnet fargelegge den :)

7. Nå regner det! Hør på musikken og spill på xylofon, triangel o.l.

[audio:regn.mp3]

Dere kan “lage regn” ved å bruke dusjen eller en blomsterkanne. Observer dropper. Min datter ble helt fascinert av en sprayflaske :) . Flere dager på rad ville hun “lage regn” :)

8.  Sett på musikken og ha det gøy sammen! Løp og gjem dere for regnet under paraply, i et leketelt (hvis du har det) o.l. Du kan kommentere underveis, for eksempel: “Nå er det sol! Løp! Og nå regner det! Gjem deg!”

[audio:regn_sol.mp3]

9. Sol og regn sammen…Se! En regnbue! Til å begynne med kan du vise bilder av regnbue (du finner sikkert noen bilder du liker). Så kan dere lage en regnbue av fargepapir (som vanlig har jeg brukt Ikea-fargepapir :) ) Dere kan fortelle bamsen hvilke farger regnbuen består av:

10. Selvsagt skal vi hoppe på regnbuen! Sett på musikken og hopp i vei! Si navnene på fargene mens du hopper. Det viktigste er å ha det gøy :) !

[audio:regnbuen.mp3]

11. Finn ulike gjenstander hjemme som barnet kan plassere på fargen som passer. DSB likte denne aktiviteten veldig godt! (Kanksje har jeg forklart litt dårlig, men dette  bildet viser hva vi gjorde):

12. Så daler vi ned i fallskjerm :) La barnet føle hvordan det er å fly :) – bruk dyne, pledd o.l.

13. Tegn en regnbue! Du kan tegne ved siden av barnet. null!

14. Vi kan også “fly” til Nordpolen for å observere nordlys: Finn bilder eller videoer du liker og vis dem til barnet.  Nordlys kan man lage ev flere silkebånd. Barnet kan danse med dem :)

 

Håper du har fått inspirasjon for hvordan vi kan snakke med barn om vanskelige ting , i dette tilfellet om det som skjer i atmosfæren :) Hvis du prøver noen av disse aktivitetene med ditt/dine barn, setter jeg stor pris på å få kommentar fra deg!

Og helt til slutt: hvis du synes at mitt innlegg har mange grammatiske feil, språklige uklarheter o.l., vær så snill og les min velkomsthilsen! Vi snakkes!

 

 

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: