Nyttårsfortsetter 2012!

by on 01/02/2012

Godt Nytt År, alle sammen! 2012 Nyttårsfortsetter 2012!

16. oktober i 2011 skrev jeg mitt første innlegg i denne bloggen. Det føles som om det var igår, men det allerede er gått 76 dager icon smile Nyttårsfortsetter 2012!   Selvsagt er min blogg veldig ung icon smile Nyttårsfortsetter 2012! , men i mitt første innlegg i 2012 vil jeg oppsummere hva som er gjort på disse 2,5 mnd., samt skrive mine planer for bloggen iår icon smile Nyttårsfortsetter 2012!

MIN BLOGG i 2011

Det faktum at jeg i det hele tatt startet denne bloggen er et godt resultat for meg i seg selv icon smile Nyttårsfortsetter 2012! Dere kan kanskje ikke tro på hva jeg kommer til å skrive nå, men det er sant: For 2,5 mnd. siden kunne jeg ingenting om WordPress, blogger, blogging osv. ABSOLUTT INGENTING! Jeg kan heller ikke skryte av at jeg kan spesielt mye nå, men noe er jo bedre enn ingenting icon smile Nyttårsfortsetter 2012! Desuten mangler jeg totalt teknisk sans og er langt fra å være datageni icon smile Nyttårsfortsetter 2012! Selvsagt burde rekkefølgen på å gjøre ting vært annerledes: Jeg regner med at «riktige»-bloggere går på kurs og lærer om WordPress, SEO o.l. , leser bøker om emnet, skriver minst 30 stykker ferdige artikler som kan publiseres på bloggens dag én, lager først bloggen på PCen, utvikler og forbedrer den før de flytter bloggen til webhotelet …osv. osv. Min vei mot å opprette en blogg har vært annerledes icon smile Nyttårsfortsetter 2012! Tilfeldig fant jeg  en nettside med lovende overskrifter av typen «Lag din egen profesjonelle hjemmeside på 10 minutter…samme hvor lite teknisk du er!»  Hehe…Ja, på 10 minutter ble jeg bokstavelig talt kastet inn i vannet uten å bli fortalt hvordan å svømme. Voilá…der satt jeg med eget domene og 1-års avtale med webhotel uten å ha noe som helst peiling på hva jeg skal gjøre videre icon smile Nyttårsfortsetter 2012! Slik startet jeg denne bloggen icon smile Nyttårsfortsetter 2012!

Likevel er jeg glad at dette skjedde icon smile Nyttårsfortsetter 2012! Selv om jeg ikke kan skryte av høye besøkstall akkurat nå, er jeg litt stolt av det jeg gjør. Som jeg skrev i min velkomsthilsen, vil jeg dele min erfaring og mine kunnskaper med andre foreldre. Pr. idag har jeg totalt skrevet 20 innlegg. Jeg prøver å skrive informative innlegg som kan inspirere andre. Språkmessig er jeg litt handikappet da norsk ikke er mitt morsmål, men jeg prøver så godt jeg kan!

MINE PLANER FOR BLOGGEN i 2012

 1. Skrive 100 nye artikler!

skrive innlegg1 Nyttårsfortsetter 2012!

 • Jeg planlegger å fortsette å skrive om to-treåringer. Favorittalderen min akkurat nå! icon smile Nyttårsfortsetter 2012! Kategorien «Lek og lær» vil jeg etterhvert utvide med underkategorier «Musikk», «Engelsk som fremmedspråk», «Matematikk» og «Fysisk aktivitet».
 • Jeg kommer til å fortsette å beskrive våre leseleker i underkategorien «Lesing i lek«.  Disse lekene har jeg prøvd med min datter. Jeg har også lest om andres erfaringer med disse leselekene og kan bekrefte at de egner seg for å opprettholde motivasjonen for lesing hos små lesere, dvs. barn (2-5 år) som kan lese, evt. har nettopp begynt å knekke lesekoden.
 • Jeg har planer om å gjennomføre aktiviteter fra «2-åringers skole» med min datter (så vidt det er mulig, forutsatt at hun ikke er sliten, er frisk osv. osv.) . Som jeg har skrevet tidligere, ligger jeg på etterskudd: vi har hatt 7 temaer så langt, men jeg har beskrevet 3 (har startet på det fjerde emnet…). Totalt er det 24 temauker:
 1. Stjerner.
 2. Verdensrommet (null, null).
 3. Årstider (null, vår og sommer).
 4. Atmosfæren.
 5. Jordens vann.
 6. Undervannsverden.
 7. Afrika. Jungel.
 8. Afrika. Savanna.
 9. Afrika. Ørken.
 10. Antarktis.
 11. Australia.
 12. Sør Amerika.

13-24. osv. osv.  Jeg vil ikke avsløre alle emnene med en gang…

Selvsagt kommer jeg til å skrive noen innlegg spontant, men dere ser at jeg har en del planer icon smile Nyttårsfortsetter 2012! Så ikke glem å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din epost!

2. Skaffe meg nødvendige tekniske kunnskaper!

skaffe seg kunnskaper Nyttårsfortsetter 2012!

Dette punktet taler for seg selv! For eksempel ville jeg gjerne «dekorere» bloggen min til Jul og Nytt År, men det ble ikke noe av… Dette kan jeg ikke pr. idag! Jeg skriker etter tekniske kunnskaper! Målet er å skaffe meg grunnleggende kunnskaper innenfor HTML, CSS, Photoshop osv. osv. i 2012! Pr. idag er mine tekniske kunnskaper så fraværende at jeg nesten er redd for å sette meg et mål som for eksempel, å arrangere en konkurranse o.l. Som minst bør jeg klare å «dekorere» bloggen min til neste Jul og Nytt År icon smile Nyttårsfortsetter 2012!

3. Lage en eller annen gave for mine blogglesere!gave Nyttårsfortsetter 2012!

Jeg setter stor pris på hver eneste kommentar og hver enkelt besøkende her! Til syvende og sist er det DERE som bestemmer om min nye hobby er «just a waste of time» eller noe som har en nytteverdi. Derfor har jeg planer om å lage en gave i form av for eksempel, presentasjoner som dere kan vise til deres barn, en elektronisk bok o.l. Jeg har ennå ikke bestemt meg for hva det blir, men jeg har noen idéer icon smile Nyttårsfortsetter 2012!

Som det sies bør målene være få, realistiske og oppnåelige…Derfor avslutter jeg dette innlegget nå icon smile Nyttårsfortsetter 2012!

Godt Nytt År! Jeg ønsker at deres ønsker og planer for 2012 blir oppfylt! Godt Nytt %C3%85r1 Nyttårsfortsetter 2012!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

Kommentarer fra Facebook:

{ 8 comments… read them below or add one }

Metteli januar 3, 2012, kl. 03:28

Spennende blogg du har! Og imponerende språk mtp at du faktisk ikke har norsk som morsmål. Du skriver bedre en veldig mange andre som faktisk har det :)

Svar

DSBs mamma januar 3, 2012, kl. 12:18

Metteli, vedr. språket: det sier mannen min også :) (at jeg skriver bedre enn ham :P ), men jeg hadde en mistanke om at han sier det for å unngå maset fra meg når jeg spør ham om det ene eller det andre er riktig :)

Takk skal du ha! Hyggelig å høre!

Svar

Hdrechsler februar 3, 2012, kl. 22:44

Hei
Fant bloggen din i dag da jeg egentlig leste om hva noen anbefalte å gi i gave til en 2 åring. Det var en som anbefalte den på »din baby»  

Den er utrolig inspirerende og jeg ble kjempemotivert til å begynne med noe mer opplæring av lillepia som straks blir to.  Nå lurer jeg på om jeg skal lage et kjøkken eller et dukkehus i bursdagsgave til henne.

Likte også det med tema uker, så denne bloggen tror jeg jeg vil følge med på. Ble kjempe motivert på å finne på litt andre ting med lillepia.   

Jeg skal se om jeg finner en oppskrift på spiselig »play do» mener jeg har lest om det i en av mine hobbybøker.

Svar

DSBs mamma februar 4, 2012, kl. 16:03

Takk! Det er veldig fint å kjøpe/ eller lage lekekjøkken til en 2-åring som «innføring i rollelek» :) I alderen 2-3 er rollelek utrolig viktig. Det er den riktige tiden «å lære barn å leke», jeg spøker ikke – noen barn må oppfordres til rollelek. (Gud vet hvor mange ganger jeg var på gulvet og lekte liksom med meg selv. Min datter løpte rundt, drev med sine ting og det virket som hun ikke var interessert i det hele tatt, det virket litt idiotisk….MEN litt senere viste det seg at hun tok til seg alt jeg drev med. Så du ikke må bli frustrert hvis leken ikke slår an med en gang).
Det var hyggelig å høre at temauker er inspirerende :) Bare en liten presisering: prøv å gjøre alle aktivitetene til en lek, ikke opplæring :) Det er jo ikke meningen å starte skolegangen i 2-års alderen…

Svar

Natalia mars 27, 2012, kl. 23:44

Jeg er absolutt enig med Mettelig – spennende blog og veldig god norsk. Jeg tenker også at du har pedagogisk talent. Du kunne bli en fantastisk lærer for små barn. Bruker du dine kunskapper professionelt? Hvis ikke, du bør gjøre det))))

Svar

DSBs mamma mars 28, 2012, kl. 09:49

Natalia, takk for komplementer! Jeg er utdannet lærer i bånn (har 5-årige pedagogiske utdannelse fra Russland med spesialisering i fremmede språk :) ) og jobbet som lærer i Russland, men akkurat nå føles det som om det var i mitt tidligere liv :)

Ellers, din kommentar har gitt meg en idé om at jeg bør skrive utfyllende nok «Om meg»-siden i bloggen. Selv om bloggen er anonymisert (uten navn), forstår jeg at mine blogglesere vil vite hvem er personen bak bloggen- Ja, jeg må nok fortelle litt mer om meg selv :) Det skal jeg gjøre en eller annen gang i fremtiden :)

Svar

Nice oktober 8, 2014, kl. 13:20

Hei :-)
Det er jo så utrolig fint her :-)

Svar

DSBs MAMMA oktober 8, 2014, kl. 20:17

Takk, Nice! :) Hyggelig å høre! :)

Svar

Leave a Comment

Previous post:

Next post: