Detsmartebarnet.com i 2012 + Planer for 2013!

by on 01/27/2013

Hei, kjære lesere! Som jeg har lovet i mitt forrige innlegg, vil jeg idag skrive Nyttårsfortsetter 2013 – bedre sent enn aldri :) I dette innlegget vil jeg oppsummere det som faktisk er gjort i 2012, samt dele med dere mine planer for 2013!

OPPSUMMERING: detsmartebarnet.com i 2012!

For ca. ett år siden skrev jeg innlegget “Nyttårsfortsetter 2012″.  Jeg hadde satt meg tre konkrete mål for 2012… OK, la oss se hva jeg hadde planlagt og hva jeg fikk til :) og ikke minst hva jeg ikke fikk til…

Målene for 2012 var:

 • Skrive 100 nye artikler! – IKKE OPPNÅDD!
 • Skaffe meg nødvendige tekniske kunnskaper! – DELVIS OPPNÅDD!
 • Lage en eller annen gave for mine blogglesere! – OPPNÅDD!

OK, la oss starte med det første punktet – skrive 100 innlegg i 2012…

Foto: eshevtsova.ru

La oss se litt nærmere på tallene:

Pr. 1.januar 2012 hadde jeg totalt 19 innlegg. Pr. 1 januar 2013 har jeg 65 innlegg på bloggen. M.a.o. totalt har jeg skrevet 46 innlegg i løpet av 2012, dvs. ca. 3,8 innlegg pr. måned, noe som tilsvarer ca. 1 innlegg pr.uke. Ja, dette er realistisk for meg som blogger på hobbynivå ved siden av jobb,mann, 3 år gamle datter og det hele… :) …Igjen: å skrive 100 innlegg i 2012… Var det meg som satt dette målet? :) Tar man ferier og sykdom i betraktning er jeg sikker på at 100 innlegg pr. år er urealistisk mål for meg :) Se på mine innlegg – håper at dere er enige at de fleste av mine innlegg er av en viss kvalitet?! Jeg prøver i hvert fall å skrive nyttige, informative og inspirerende innlegg, noe som faktisk tar tid…

Har nesten glemt… i 2012 skrev jeg også ett gjesteinnlegg for  foreldremanualen.no :)

OK, mål nr. 2 – skaffe meg nødvendige tekniske kunnskaper!

Foto: everyday-thai.com

Hehe… Så grønn blogger som jeg var i begynnelsen av 2012, satte jeg meg dette målet :) Ja, jeg har lært grunnleggende Photoshop o.l. Kunnskapene jeg har pr. idag er nok for å skrive denne bloggen :) Det  målet er egentlig uaktuelt. Jeg skal prøve å forklare hva jeg mener med dette. Sannheten er at det finnes to typer bloggere – de som blogger profesjonelt og de som blogger på hobbynivå som meg :) Jeg kan selvfølgelig bruke vanvittig mye tid på å få bloggen min se mer profesjonelt ut o.l., MEN.. for det første – jeg er ikke der (ennå :) ), og for det andre: har man planer om å blogge profesjonelt, er man uansett nødt til å delegere konkrete oppgaver til profesjonelle webdesignere, programmerere osv. Eller tar jeg feil igjen? :)

Mål nr. 3 – Lage en eller annen gave for mine blogglesere!

Her er jeg stolt av å skrive at jeg har flere gaver til dere :)

1. Alle som skriver sin første kommentar på min blogg (ikke Facebook-kommentar nede på siden, men vanlig kommentar) får i gave fra meg  to pdf-filer :

 • 50 sider med høstaktiviteter og andre kreative idéer for store og små
 • 50 sider med vinterdekorasjoner og andre kreative idéer for store og små

2. Alle kan få i gave fra meg 10 fargerike og lærerike PowerPoint-presentasjoner for barn fra ca. 1,5 til ca. 4 år. Du kan lese nærmere om dem i dette innlegget. Forresten, jeg vil be alle som har fått og brukt dem med sine barn om å skrive sine kommentarer hva dere synes om presentasjonene, om barn har likt dem eller ikke. Dette setter jeg stor pris på! :)

3. Jeg har laget en del lotto-spill som alle kan laste ned fra denne siden :)

Sist men ikke minst vil jeg også se på andre tall:

 • Besøkstall er økt fra ca. 15-35 pr. dag pr. januar 2012 til ca. 80-100 besøkende pr.dag pr.januar 2013
 • Pr.idag har jeg 146 Facebook-fans :) Jeg har begynt å bruke Facebook-siden min aktivt fra november 2012. Takk til alle som har likt siden min! :) Har du glemt å gi meg din “Like”, kan du gjøre dette NÅ! :)
 • Pr.idag har jeg 98 Twitter-følgere :) Jeg har begynt å bruke min Twitter-account aktivt fra desember 2012. Takk til alle som følger meg! :) Har du glemt det, kan du begynne å følge meg NÅ! :)

Takk til alle som har valgt å motta nye innlegg direkte til epostadresse! :) Har du ikke abonnert ennå, kan du starte å følge med NÅ! :) Abonner!

Hovedkonklusjon: resultatene totalt sett kunne ha vært bedre :) :) :) Det er kanskje ikke så rart for en blogg med kun 67 innlegg (inkludert dette innlegget) totalt :)

Og nå om mine planer og mål for 2013… Håper at denne gangen er jeg mer realistisk :)

 1. Skrive 50 nye innlegg
 2. Bytte bloggdesign
 3. Øke besøkstall til ca. 200-250 besøkende pr.dag til slutten av 2013
 4. Få ca. 500 Facebook-fans pr. 31.12.13
 5. Få ca. 500 Twitter-følgere pr. 31.12.13
 6. Legge ut 12 nye lotto-spill for “Last ned”-siden
 7. Lage to nye pdf-filer med forslag til vår- og sommeraktiviteter for store og små
 8. Muligens lage flere audio eller evt. video på bloggen med nyttig informasjon for foreldre som en slags online-kurs… (foreløpig er dette kun noen idéer)

Stort sett er dette mine planer for denne bloggen for 2013. Har dere skrevet ned deres planer?

Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 4 comments… read them below or add one }

Hanne January 28, 2013 at 09:41

Hei. Jeg mottar gjerne både power point og pdf-filer. Jeg har tre barn (3, 5 og 11 år) og er svært opptatt av tidlig læring, derfor følger jeg din blogg via blogloving. (Jeg har nokså nylig funnet den, for noen måneder siden, men har lest endel i arkivet.) 
Synes bloggen din er en svært nyttig og verdifull ressurs. Takk!

Reply

DSBs MAMMA January 28, 2013 at 18:45

Hanne, tusen takk for en hyggelig kommentar! Det føles godt å få en bekreftelse på at noen setter pris på det jeg skriver og gjør. Takk, takk! :)

Reply

Trond Johnsen March 1, 2013 at 13:24

Hei! 
Eg synes du har en veldig fin blogg her! Eg e ikkje så mye på blogger å leser, men noen. 
Det du gjør er veldig flott! Så stå på videre. dette gir sikkert deg mye,
og det gir leserne utrolig mye! 
Jeg håper så mange som mulig kan oppdage bloggen din og det fine du lager og deler. Hilsen Trond

Reply

DSBs MAMMA March 1, 2013 at 21:40

Hei, Trond! Tusen takk for komplimenter! Du har helt rett at dette gir meg mye! Det har hele tiden vært et mål at andre foreldre skal finne noe nyttig på bloggen min. Jeg står på! :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: