Feilen de fleste gravide gjør eller hvordan det hele startet…

by on 10/18/2011

Siden jeg før eller senere kommer til å nevne det, som i de fleste land kalles “Early Learning Movement”, er det logisk å starte helt fra begynnelsen…fra graviditeten!

Da jeg var gravid med min datter i 7.uke, sendte min vennine meg en link til en russisk nettside som handler om barns utvikling.

Den gangen åpnet jeg den, så på overskriften “Tidlig utvikling “… og tenkte at jeg hadde all verdens tid til den tiden det blir aktuelt å gjøre noe sammen med mitt barn. Av en eller annen grunn tenkte jeg på 3-års alder som en slags grense for starten på felles aktiviteter…Så jeg lukket nettsiden og dette angret jeg på mange ganger senere etter at barnet ble født.

For nemlig dette er feilen de fleste gravide gjør! De leser altfor mye om fødsel og graviditet og tenker omtrent ikke i det hele tatt på alt annet som kommer til å skje etter fødselen. Og i hvert fall er det få som tenker på hva de kommer til å gjøre med barnet for å stimulere dets mentale og fysiske utvikling. Jeg vil tillate meg å konkludere om dette ut fra mange innlegg jeg har sett på diverse mammaforumer. Det er mange som innrømmer at de ikke har lest noe annet i graviditeten enn det som har med graviditeten og fødsler å gjøre. Så  ikke gjenta min feil! Det er faktisk lurt å sette seg i informasjonen om barneoppdragelsen, diverse metoder for mental og fysisk stimulering osv. FØR barnet blir født.

Her er noen bøker jeg synes er et MUST å lese i graviditeten (jeg skriver originale kilder – fint om å få kommentarer om noe av dette finnes på norsk!):

Du kan selvsagt lese Glenn Doman sine bøker i tillegg for å bli kjent med hans metode, men…her finnes det mange MEN…en eller annen gang skriver jeg også om dette…

Sonatal-metoden for gravide er fantastisk men dette er et omfattende emne og må skrives en del om…dette kommer jeg ikke til å gjøre nå.

Og…har nesten glemt…sjekk disse sidene:

 
Vi snakkes!

 

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 1 comment… read it below or add one }

Irene October 18, 2011 at 22:34

et tips boktips:
Elizabeth Pantley – The no-cry sleep solution /  Sove uten gråt
Ellers er ringblomst.no og tettinntil.no to forum fremmer tilknyttingsomsorg å man oppfordres til å bruke sjiraffspråk, noe som gjør det til to flotte steder å være.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: