Min bestemors oppskrift på hjemmelaget “medisin”, som styrker immunforsvaret og smaker godt og søt!

by on 02/20/2014

Hei, kjære lesere! Nå som vi er midt i influensa- og forkjølelsesesongen, har jeg endret skriveplanene mine :) , og tenker at noen kanskje kan dra nytte av den gamle oppskriften som jeg fikk fra min russiske bestemor :) Hver vinter lager jeg egen “medisin” for mine nærmeste :) “Medisinen” sies å være et fantastisk naturmiddel for å styrke immunforsvaret. I tillegg, kan den også fungere utmerket som lørdagsgodt for store og små :)

HVORDAN STYRKE IMMUNFORSVARET

Jeg har et sykt barn og en syk mann :) hjemme i rommet ved siden av, så jeg kommer ikke til å bruke veldig mye tid på å skrive dette innlegget :)

OK…

Du vil trenge:

1 pose tørkede aprikoser

1-2 sitroner

150-200 gr valnøtter

Ca. 3-5 spiseskjeer honning

Her er oppskriften:

1. Skjær tørkede aprikoser i små terninger og legg dem i en bolle:

Tørkede aprikoser gir deg masse A- og E-vitaminer, som begge styrker immunforsvaret. Dessuten er de rike på kalium, og derfor har en positiv innvirkning på blodtrykket og væskebalansen.

2. Skjær valnøttene i små biter. Bruk kniv, ikke blender!

Ha dem opp i bollen sammen med aprikosene.

Valnøttene inneholder også E-vitamin, som styrker immunforsvaret. Dessuten er valnøtter også rike på omega-3-fettsyrer, som beskytter hjertet. I tillegg, er de gunstige for kretsløpet da de inneholder store mengder kalium og magnesium. Valnøtter inneholder mye protein som metter godt.

3.  Vask sitronen godt, ta ut stenene og skjær den i små biter, inkludert skallet. Legg sitronen opp i samme bolle.

Sitroner inneholder som kjent mye C-vitamin!

4. Tilsett honning i bollen etter egen smak.

Honning har en lang tradisjon innen naturmedisin, men HUSK at man ikke bør gi honning til barn under 12 mnd.!!!

5. Om du vil kan du også tilsette rosiner :) Bland alt godt sammen! “Medisinen” er nå ferdig!

Anbefales å spise minst 2 spiseskjeer pr. dag, men gjerne mer :)

Dette var alt pr.idag :) BRUKER DERE NOEN OPPSKRIFTER FOR Å STYRKE IMMUNFORSVARET? Del dem gjerne i kommentarfeltet til dette innlegget!

Sist men ikke minst … Kjære mammaer og pappaer, blogglesere og venner! Kunne dere avse noen få minutter og svare på mine spørsmål ? DINE tilbakemeldinger er kjempeviktige for meg, for mine fremtidige planer med denne bloggen, og jeg vil takke dere på forhånd for at du gir meg tilbakemelding!

Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: