Fra revisor til pedagogisk leder, og glad for det!

by on 09/05/2014

Kjære lesere! Det siste blogginnlegget skrev jeg i slutten av februar, og siden har dere ikke hørt noe fra meg. Jeg føler at jeg skylder dere alle en unnskyldning for at jeg nedprioriterte bloggen totalt i løpet av et halvt år.  Jeg vil ikke tenke tilbake på alt  jeg har vært gjennom siden februar, bare nevner at det siste halveåret har vært ganske tøft for meg. Men nå er jeg tilbake med gode nyheter! :)

FRA REVISOR TIL PEDAGOGISK LEDER – DETTE VAR MITT VANSKELIGE VALG, MEN NÅ ER AVGJØRELSEN TATT!

Jeg er litt redd for at dette innlegget blir for personlig, men jeg vil gjerne skrive et motivasjonsinnlegg i håp om at det kanskje kan hjelpe noen andre som befinner seg i lignende situasjoner.

Slik som jeg har beskrevet ovenfor, kan det høres ut som om jeg har opplevd en livskrise… På én måte en avgjørelse om å skifte kurs i voksen alder er i seg selv blant livets vankelige valg, i hvert fall en ganske lang prosess hvor man må veie alt for og imot. Jeg har tidligere skrevet at dette krever litt ekstra mot, og jeg har grublet mye om hva jeg skal gjøre videre…For ikke så lenge siden så jeg tilfeldigvis et kort innlegg på Facebook som gjorde et sterkt inntrykk på meg. Det beskriver på en måte denne prosessen, og jeg vil gjerne dele det med dere:

I en alder av 40 år, blir klørne til en ørn for lange og for myke slik at han ikke lenger klarer å få tak i sitt bytte. Nebbet som er for langt og for buet gjør at han ikke lenger klarer å spise. Fjærne på vingene og på brystet, som er for tykke og for tunge, tillater ham ikke lenger å fly. Vanskelige valg står plutselig foran ham – enten døden, eller en lang og smertefull periode med endringer som vil vare i 150 dager… Da flyr ørnen til reiret sitt på toppen av fjellet. Der slår han lenge nebbet mot klippen til nebbet blir ødelagt og faller av… Så venter han til det vokser et nytt nebb som han bruker til å trekke ut sine klør… Når nye klør vokser, tar ørnen dem i bruk for å trekke ut tunge fjær på brystet og vingene… Og så etter 5 måneder med smerte og lidelser vekkes ørnen til live igjen… Med et nytt nebb, nye klør og fjær kan ørnen leve 30 år til…

Vi kan ikke fortsette fra den ene perioden i livet til den andre uten endringer. Endringene kan være ubehagelige, til og med smertefulle og tunge, men som resultat av disse endringene kan vi få en ny periode i livet med ny vekst og nye muligheter.

Jeg har lenge interessert meg for alt som har med barn å gjøre – fra pedagogikk og psykologi til diverse metoder innenfor Early Learning. Jeg kunne selvfølgelig jobbe som lærer på skolen siden jeg allerede har lærerutdannelse fra før, men jeg vet at hjertet mitt brenner for førskolealderen. Om jeg vil jobbe med barn i førskolealderen, er jeg nødt til å gå på skolen igjen :)

Og jeg velger å følge mitt hjerte… Jeg har endelig gjort mitt vanskelige valg og har sagt adjø til regnskap og revisjon, og føler meg lettet over at jeg kan konsentrere meg om ett fagfelt :) . Så min gode nyhet idag er at jeg er i gang med en profesjonsrettet videreutdanning i barnehage- og småbarnspedagogikk som vil gi meg en kompetanse som er likeverdig med førskolelærerutdanning.

Forhåpentligvis vil jeg også få mer tid til bloggen :) , samt at bloggen etterhvert får en annerledes profil – fra mammablogg til en fagblogg.

Jeg ble litt nervøs på den første samlingen da vi ble fortalt om nyutdannede førskolelærere som slutter brått etter praksissjokket, men jeg vil ikke la meg skremme så lett, og akkurat nå er jeg på aktiv jobbjakt :) . Jeg leter etter en jobb i barnehage som kan kombineres med studier. Om det er noen  barnehage i Oslo som trenger meg, ta gjerne kontakt. Å få relevant erfaring under studiene er gull verdt.

Så mitt budskap med dette innlegget idag er:

Ta imot nye utfordringer, gå gjennom endringer, tør å stå på. Resultatet vil overraske deg.

Til slutt vil jeg dele med dere 10 motiverende filmer som inspirerer og minner om å stå på og ha mot til å aldri gi opp. Det er selvfølgelig mange slike filmer, men nedenfor har jeg valgt ut ti filmer ut fra mine subjektive preferanser:

1. THE PURSUIT OF HAPPYNESS (2006):

2. THE KING’S SPEECH (2010):

3. MORNING GLORY (2010):

4. AUGUST RUSH (2007):

5. THE INCREDIBLE JOURNEY OF MARY BRYANT (2005):

6. LIFE IS BEAUTIFUL  (LA VITA`E BELLA, 1997):

7. MONEYBALL (2011):

8. THE RON CLARK STORY THE TRIUMTH (2006):


9.  CONVICTION (2010):


10. JULIE & JULIA (2009):

Helt til slutt vil jeg røpe en hemmelighet: det kommer en ny design på bloggen! Jeg gleder meg massevis selv om jeg også er litt nervøs for at det vil ta tid før alt fungerer som normalt igjen. Følg med!

Dette var alt for idag. Vi snakkes!

DSBs MAMMA

P.P.S. Likte du innlegget ovenfor? Jeg anbefaler deg å abonnere på å motta nye innlegg direkte til din e-post for å ikke gå glipp av nye idéer, aktiviteter, lek og andre nyheter.

{ 4 comments… read them below or add one }

Torill Ramberg September 6, 2014 at 10:12

Hei, så flott at du setter deg på skolebenken for å bli førskolelærer. Gjennom å ha lest bloggen din, forstår jeg at du har stor iinteresse for barn og pedagogiske aktiviteter, så dette tror jeg du skal klare helt supert.
Jeg satte meg selv på skolebenken i en alder av 35, og avsluttet med master i pedagogisk ledelse da jeg var 40. alt går ann, så lenge man ønsker det selv,
Masse lykke til, og del gjerne med oss veien videre.
Mvh Torill

Reply

DSBs MAMMA September 7, 2014 at 19:53

Takk, Torill! Enig med deg at alt går an. Så lenge motivasjonen er til stede, er dette en drivkraft i seg selv.

Personlig oppfatter jeg ikke alderen 35-40 som “altfor sent” :)

Reply

natalia September 6, 2014 at 15:52

Nadia, takk for ditt innlegg. Jeg har lenge lurt hvor det er blitt av deg. Du har alltid inspirert meg, spesielt nå. Jeg er også i en lignende situasjon, og jeg vil gjøre det jeg vil gjøre. Jeg står også foran valget enten godkjenne min russiske lærerutdannelse og jobbe på skolen eller begynne på førskolelærerutdannelse fordi jeg også har stor interesse for førskolealderen.

Takk for råd og tips som jeg fikk fra deg. Jeg ville gjerne møte deg og snakke sammen. Det er interessant å få vite om dere deltar på noen aktiviteter for barn. Vi liker godt “mini” i operaen, jeg har også kjøpt et par billetter til Philharmonien i Oslo, de har barneabonnement, o.l. …

Reply

DSBs MAMMA September 7, 2014 at 19:57

Takk, Natalia. Den neste kulturopplevelsen vil vil få med oss er “Skjønnheten og udyret”, jeg regner med at det blir stort :)

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: